Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Infestation tworzy grę od nowa!

XxWTFxX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-

Informacje ogólne

A więc ISS rozpoczeło pracę nad NOWĄ grą. Będzie bazowana na starym Infestation: Survivor Stories. Data wydania tej gry nie jest jeszcze nam znana.

Nie będzie możliwości celowania z 3 osoby.

Nie będzie celownika z 3 osoby. (Tzw. Crosshair)

Serwery Stronghold zostaną usunięte.

Przywrócone zostaną "straszne dźwięki" budzące kontrowersje u wielu graczy.

Nie będzie kont premium.

Market Place

W nowej wersji NIE BĘDZIE MARKETPLACE.

To znaczy, że wreszcie ISS nie będzie grą Pay2Win.

Zamiast tego, będzie sklep tzw. "Cosmetic shop", gdzie będzie można kupić ubrania, kamuflaż, ale nie będzie to miało wpływu na rozgrywkę.

Global Inventory

Global Inventory zostało całkowicie usunięte z głownego menu.

Jedyną opcją na dostanie się do niego, będzie poprzez Safe MPCforum.

Nowa mapa

Będzie w grze nowa mapa. Wielkość taka sama jak w Colorado V1, ale zmieniona.

Znajdować się będzie więcej miast, farm i budynków.

Pojazdy

Teraz pojazdy będzie trzeba naprawić przed ich użyciem.

Bronie

Teraz bronie będzie można ulepszać: Siła rażenia, zasięg, etc. (względem czegoś podobnego do LVL).

W początkowej fazie gry nie będą istniały skrzynki z brońmi. (Locker boxes).

Bronie będą naprawdę ciężkie do znalezienia. Cytując: "Weapons spawns will be SUPER RARE for any decent gun. "

Jezeli posiadam ISS, to czy dostane ta gre?

Tak ta gra będzie całkowicie darmowa dla posiadaczy ISS, lecz jeżeli ktoś jej nie posiada, wtedy będzie musiał ją zakupić.

Pamiętaj! To będą 2 oddzielne gry. ISS i INB (zaraz wytłumacze co to jest INB) będą płatne oddzielnie i nadal będą posiadać pomoc od supportu!

Nazwa nowej gry

Gra będzie nazywała się INFESTATION: NEW BEGINING (INB).

Dlaczego bedzie to nowa gra, a nie update?

Ponieważ ta gra będzie na innej mechanice, w nim byłoby za dużo do pobrania. (Według mnie z 2GB) Co jest nieopłacalne. Jest zbyt wiele zmienione w bazie danych, żeby wprowadzać to jako update. Twórcy gry pisali, że nie chcą wprowadzać to jako update, ponieważ ta gra nie jest taka, jak sobie wyobrażali, chcieli by ta gra była tak jak w ich marzeniach. Pisali również, że nie potrafią tak zmienić ISS, by była taka jaką chcieli, więc wprowadzają to jako nową grę Infestation: New Begining.

Moje zdanie na temat gry jest takie. Wyszła pełna wersja Dayz, więc nie chcą stracić swoich graczy, ponieważ dayz posiada coraz ich to więcej, a ISS ich tylko traci, więc postanowili wreszcie się wziąść w garść i zrobić porządną wersje Infestation :)

Informacja: http://forums.infestationmmo.com/index.php?%2Ftopic%2F148552-infestation-new-beginning-what-do-we-know-so-far%2F

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Moim zdanie zajebi***e, w końcu będę mógł się jakoś przestraszyć samymi dźwiękami a nie gościem z P2W, tak samo z tymi broniami co będą rzadziej leciały, po prostu BOMBA, tylko pytanie kiedy wyjdzie ta wersja. Jakieś plotki chodziły, że 16 maja.

Opublikowano

Moim zdanie zajebi***e, w końcu będę mógł się jakoś przestraszyć samymi dźwiękami a nie gościem z P2W, tak samo z tymi broniami co będą rzadziej leciały, po prostu BOMBA, tylko pytanie kiedy wyjdzie ta wersja. Jakieś plotki chodziły, że 16 maja.

16 maja ma wyjść gra H1Z1, więc nie chodziło raczej o ISS.

PS. Skoro to nowa gra, to nie będzie cheatów przez pierwsze miesiące.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

No i bardzo dobrz bo to było zdbyt nudne chodzenie tylko a szansa natrafienia na zobi byla mała ale gra i tak budziła podziw i mam nadzieje ze zrobi to jeszcze lepiej :P

Opublikowano

No to nieźle.

W ISS nie grałem już ponad rok, bo z tej gry ( na początku była bardzo fajna ) zrobiła się gra PVP

Chciałbym poczuć tą nutkę surwiwalu, co przed rokiem :)

Co do DayZ SA:

Ta gra jest niegrywalna głównie przez pancerne zombie biegające przez ściany, 300 sekund respawnu i 10 minut czekania na zmianę serwera oraz brak respawnu itemów.

Wg. mnie najlepsza gra o zombie to DayZ Mod. Gram w nią rok ( zakupiłem po tym jak obrzydziło mnie ISS ) i się nieźle bawię. Każdy coś dla siebie znajdzie fajnego ( wiele modów i map gry ).

Ciekawe moim zdaniem będzie też H1Z1, ale na to poczekamy 

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Pomyśleli i tak ich gra to podróba,DayZ bardziej rozbudowane.

@antywarn

Fajnie lecz napewno wymyślą coś pod $ dodatkowego bo zj$b$li już ISS to muszą nową gre ;)

Opublikowano

Chcesz grę PVP czy survival ?

Szukam gry, w której będę musiał sie chować jeśli ktoś ma broń i sam będę postrachem z nią.

Dobrze by było gdyby powszechne jakieś słabe pistoleciki, może dubeltówka, a karabiny automatyczne są rare.

Kiedyś WarZ takie było, fajnie się grało :)

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Tutaj nie ma nic wspólnego z Naszym dobrem i tym, że robią to dla Nas. Sami doskonale wiedzą, że na samym Infestation długo nie pojadą. Jak już wszyscy zauważyli ma pojawić się niedługo H1z1, gra która będzie na pewno bardzo zauważona przez innych graczy, chociażby z tego względu, że będzie ona w formie f2p (tak na początku będzie płatna, ale to się zmieni.). Nowi może wybiorą nowy produkt Warz, ale to jest głównie skierowane do tych, którzy kompletnie olali gierkę. Samemu Artemisowi kiedyś mocno na streamach spamowali ludzie pytaniami pokroju: dlaczego nie wróci stare Warz? starzy gracze wróciliby do tej gry, dajcie dźwięki, bo były zajebiste i dawały klimat. W taki oto sposób dostali gotowy pomysł od innych, który oczywiście się sprzeda. Warz nie jest drogie to każdy świeżak lub ten który wyrwał bana kupi, aby przetestować i niby to poczuć stary klimat gry.

Pve? survival? z czym do ludzi. Silnik tej gry jest za przeproszeniem zjebany. Ludzie zduplikują sobie co będą chcieli. Od karabinów po magazynki. Daje góra 2-3 tygodnie od wyjścia launchera. Oni dalej nie ogarniają, że nie mają kompletnego antycheata. PB nawet jak wywali haxa z serwera to nie zbanuje go tylko kicknie za "niedozwolony program". No śmiech na sali. Prędzej mnie zbanuje FF za uczciwą grę niż to wszystko razem wzięte :D

Ogólnie to nie wiem jak oni ogarną sprawę z GC. Ludzie płaczą, że na ISS mają po miliony GC i fajnie byłoby to jakoś używać w nowym Warz. Tutaj jest problem bo mają niby skasować wszystkie postacie i zostawić tylko jedną. Dodatkowo bez reanimacji. Będziemy ginąć i po chwili znów zdolni do gry. Na plus to to, że global inventory ma być dostępny z poziomu gry, a nie menu. Będzie dużo bambi i będzie dobre Call of duty podejrzewam :D

Opublikowano

Tak jak niektórzy piszą, gra zostaje zmieniona tylko przez jeden powód. Wychodzi nowa gra H1Z1 oraz za jakiś czas Beast of Prey (jakoś tak). Nic nie ma wspólnego z Dayz SA, ponieważ ta gra jest już długo oraz zombie odstraszają graczy.  Mi się wydaje, że ludzie którzy pracują nad WarZ są idiotami.  Jak można nie wiedzieć, że Global Inventory z kupowaniem magazynków, kamizelek oraz widok z 3, który umożliwia oglądanie kto jest za ścianą nie spowoduje zamiany survivalu na PvP ?.  W DayZ jest widok zza pleców taki jak w pierwszej osobie, nic nie widzimy obok będąc przy krawędzi - możemy się wychylić. 

Żałuję wydania 60 zł na tą grę, kupiłem parę miesięcy po premierze. Zapłaciłem za silnik z innej gry oraz tylko na początku wydawało mi się, że to gra tylko survivalowa. Jednak teraz można wbić z bronią białą, wskoczyć na coś i wybić 100000 zombie nie tracąc hp. Tak naprawdę ludzie, którzy tworzą niektóre gry umieją tylko posługiwać się programami, jednak nie mają za grosz kreatywności i pomysłów. Każdy mówi "łatwo się mówi, trudniej zrobić" - gdybym był osobą, która pracowała przy WarZ bym na pewno dał pomysły, które by pozwoliły tej grze zostać przy życiu.

Jak ktoś chce zagrać w Metina na TBD - pisać.

Opublikowano

Mi się wydaje, że ludzie którzy pracują nad WarZ są idiotami. 

teraz to nawet jakby zamknęli się na lata w swoim biurze i zaczęli 24/7 programować, to nic to nie zmieni. Tak wypromowali tą grę i tak ludzi zniechęcili, że to jest poezja. Dla mnie to poryty pomysł żeby usuwać 3 osobę. Co to zmieni? ogarnijcie, że to tylko delikatnie zmieni rozgrywkę, może ciut utrudni, ale dalej pvp będzie na takim samym poziomie. Ludzie będą bardziej campić i łazić w grupie. Nie zmieni się nic. Największym błędem jaki w życiu mogli dać są lockery. Człowieka, który to wymyślił to powinni mu jajca za przeproszeniem przy samej dupie upierdolić.  Kiedyś tego nie było i nie było takiego farmienia jak jest to dzisiaj. Łaziło się ze wszystkim, ludzie bali się, że to co mają stracą. Potem oczywiście milion razy zmieniali loot. Nie pamiętam w jakim to było miesiącu, ale został masakrycznie zwiększony loot (to było w okresie kiedy był rei) normalnie wszystko respiło się w tonach. snajpy respiły się na farmach, ranczach, miastach. W głupim camp splinter na 1 serwerze miałem 5scarów i chyba 3 m4. To była jakaś masakra. Przez ten czas to wyniosłem chyba z serwerów z 150 snajp i to wszystko z publika. Do czego zmierzam? nie było tyle snajp i gra wyglądała inaczej. Co będzie w nowym warz? czas pokaże. Nie ma co gdybać i nabijać postów.

Opublikowano

@up

No tak ale moim zdaniem jednak

PVP się zmieni bo nie będzie kamp. Nie będzie ludzi tyle siedzieć w miastach bo mają zmniejszoną widoczność. Dzięki czemu się rozrzuci lekko po lasach. Ludzie będą dropać ciągle celowniki.

PVP się zmieni na bardziej taktyczne lecz nadal ludzie bedą pvp ciągle grać.

Co do lockerów to racja...

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Jeżeli na 3 osobie nie będziemy widzieć kogoś za murami jak teraz to przynajmniej szanse się wyrównają. Co do loota to pamiętam jak kupiłem grę i jedynie co znajdywałem to krugery, mosiny, akm'y,

różne pistolety, shotguny oraz czasami Semi M4. Jeżeli nie chcą gry PvP to muszą usunąć boxy z lotniska i military base, albo chociaż zmniejszyć ich ilość. Wiem, że stanagi to jest tradycyjny magazynek do tych broni ale to jest za duże ułatwienie. W tej grze tylko stanagi stanowią wartość oprócz amunicji do snajperek. Dobrze, że chcą zmienić mapę, bo ta jest żałosna. Cały czas biegniesz po lesie aby dostać się do miasta, zamiast wprowadzić uliczki, domki.

Wiem, że dużo ludzi lubi jak jest pokazana obecna pozycja ale to tylko psuje klimat. Powinni dodać znaki z nazwami miast oraz mapa z "dobrą jakością" było do zdobycia. 

Jak ktoś chce zagrać w Metina na TBD - pisać.

Opublikowano

Jeżeli nie chcą gry PvP to muszą usunąć boxy z lotniska i military base, albo chociaż zmniejszyć ich ilość.

dla mnie super zombie to porażka. Na co to komu i po co wgl z tego lecą bronie. Normalnie brak logiki.

Opublikowano

@up

Jeszcze że tylko na premium sniperki lecą. Teraz typek se nie wiem kupuje ammo mossberg, locksy, premium. Już ma jak dla mnie mnóstwo sniperek

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Moze mi ktos na pw napsiac czy jak dostane bana za cheaty na i:ss to nadal bede mial i:nb a freE?

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Wydaje mi się, że wtedy nie będziesz mieć dostępu do nowego Warz, bo pewnie trzeba będzie jakoś potwierdzić, że jest się posiadaczem konta ISS. Mnie to ciekawi czy jak dostałbym bana na nowym Warz to czy zbanowaliby mnie automatycznie na ISS. 

Opublikowano

Ehh... Pamiętam te stare czasy WarZ, pierwszy zakup, byłem pod wielkim wrażeniem, jednak że po paru miesiącach niestety  no gra praktycznie stała się nie grywalna jak dla mnie, oczywiście Ci co tylko PvP i PvP robią to oczywiście gratki dla nich w zupełności, chciałbym poczuć ten Survival w WarZ,  i właśnie powinni zrobić tak że więcej się bedzie znajdowało pistoletów małych, dubeltówek i innych tego typu dupereli, zobaczymy jak to będzie, ja jednak jestem pozytywnie nastawiony na to. I Ci co piszą że zje...i gre to po części się zgodzę, ale trzeba również rozważyć to że ta gra zostala zepsuta przez Graczy, ktorzy tylko sie napier****ja,  jak ma się czuć gracz który chce sobie pozabijac zombie, polootowac, przetrwac w tym chorym swiecie, w zamian dostaje mlotkiem headshota.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...