Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie mapy i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś postanowiłem sobie stworzyć mapę na własny serwer do jej stworzenia informację zaczerpuję z tut video od gracza baran860 i teraz mam pytanie skąd pobrać teksturki podłoża ? oraz szukam fajnych budynków i innych elementów na mapę za pomoc daję +

A także chciałbym się dowiedzieć jak stworzyć własne bronie na serwer nie mogłem wyszukać tut'ka a wiem że ktoś kiedyś wstawiał oraz bardzo potrzebowałbym link do darmowej wersji do ps na 30-dni lub aby był na zawsze 

@Proszę moderatora o przeniesienie do działu Tworzenie serwerów prywatnych 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Specjalista
Opublikowano

Obiekty pomożesz pobrać z innych for,epvp itp.

Tekstury możesz pobrać z google,zmienić rozszerzenie na dds i bd śmigać.

Bronie robisz w 3dsmax

Jest na yt jakiś tut był poszukaj.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Obiekty pomożesz pobrać z innych for,epvp itp.

Tekstury możesz pobrać z google,zmienić rozszerzenie na dds i bd śmigać.

Bronie robisz w 3dsmax

Jest na yt jakiś tut był poszukaj.

A jest może jakaś strona z różnymi teksturkami nie mogę wyszukać 

Oraz jak stworzyć te bronie wiem że było dawał chyba tut pieczar lub ktoś inny ale też nie mogę teraz wyszukać

Obiekty dzieki już znalazłem więc proszę o pomoc z tymi rzeczami wypisanymi wyżej + dowloand darmowej wersji ps 

@ten tut jak stworzyć bronie już znalazłem 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Opublikowano

A jest może jakaś strona z różnymi teksturkami nie mogę wyszukać 

Oraz jak stworzyć te bronie wiem że było dawał chyba tut pieczar lub ktoś inny ale też nie mogę teraz wyszukać

Obiekty dzieki już znalazłem więc proszę o pomoc z tymi rzeczami wypisanymi wyżej + dowloand darmowej wersji ps 

@ten tut jak stworzyć bronie już znalazłem 

Tekstury najlepiej z innych klientów lub gier.

Pamiętaj aby były .dds i 5x mipmaps ;) Bez tego będziesz miał słabą wydajność i ogromne lagi na mapie.

Darmowa wersja ps = crack

Budynki tak samo, z klientów bo rzadko kto udostępnia coś w zwykłym dl.

Opublikowano

Podpowiem że jeśli nie chcesz kombinować to możesz wykorzystać oryginalne teksturki. Są w archiwum terrain.epk/.eix

Albo wyciągnąć z gier typu Skyrim/Oblivion/Gothic/Risen i wiele wiele innych zajebistych gierek które polecam xD

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Podpowiem że jeśli nie chcesz kombinować to możesz wykorzystać oryginalne teksturki. Są w archiwum terrain.epk/.eix

Albo wyciągnąć z gier typu Skyrim/Oblivion/Gothic/Risen i wiele wiele innych zajebistych gierek które polecam xD

A wiesz czemu mi nie czyta tekstur ? tekstury mam w lokalizacji podanej ale nie czytam mi ich 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Opublikowano

musisz podać lokalizacje tekstur w pliku, który ci się utworzy.

Dodałem 

Może mi ktoś to sprawdzić przez Teamviver czy dobrze wszystko jest ustawione bo chciałbym kontynuować prace nad mapką 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...