Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sklepy komputerowe

jackraymund

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jakie znacie sklepy z procesorami? Mogą być internetowe lub nie. 

Potrzebuje złapać dobrą sztukę. Dokładniej i7 4770k. Aktualnie trafiłem na padło, które nie wyciągnie więcej niż 4.3ghz... 

Dlatego też sklep dobrze gdyby oferował jedno z poniższych:

- Przetestowanie i wybranie przeciętnej sztuki ( 4.5ghz osiąga 70% sztuk, wg. jednego testu)

- wybór procesora po serii(batch)

- zwrot bez podania przyczyny

Oczywiście dopłata wchodzi w rachubę.

Prosiłbym o nazwę firmy, ewentualnie numer kontaktowy.

Póki co mam agito, techplanet i komputronik, wszystkie oferują zwroty bez przyczyny w ciągu 10dni

Opublikowano

Na allegro jest też takowa opcja.

Zwrot towaru w ramach odstąpienia od umowy
Jako konsument możesz zwrócić większość przedmiotów kupionych od Firm na Allegro. Poinformuj sprzedającego o odstąpieniu od umowy (nie musisz podawać powodu odstąpienia). Masz na to 10 dni kalendarzowych od otrzymania towaru, chyba że sprzedający wyznacza na to dłuższy termin.

Od daty oświadczenia o odstąpieniu od umowy masz kolejne 14 dni kalendarzowych na odesłanie towaru. Sprzedawca powinien wypłacić Ci pieniądze w ciągu 14 dni od chwili otrzymania oświadczenia o odstąpieniu od umowy.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

lolololo, ale odkop :D

Tak czy inaczej czekam na 4790k także wezmę pewnie od agito. W komputroniku za dużo się przepłaca, chodź support mają fajny. A z usług morele mógłbym skorzystać, ale co najwyżej do kupna kabla lub przejściówki.

Ale jak ktoś zna ciekawe sklepy z taką możliwością(które nie zostały wymienione), na pewno przejrzę.

Opublikowano
- zwrot bez podania przyczyny

Masz to w każdym sklepie na terenie polskim, do 10 czy 14 dni od kupna. Kup najlepiej na miejscu, przetestuj i oddawaj dopóki nie trafisz na dobrą sztukę, prawo Ci na to pozwala.

Techplanet oferuje testy, ale całego zestawu, nie wiem czy w ogóle jest sklep który testuje procesory pod kątem OC

Opublikowano

Masz to w każdym sklepie na terenie polskim, do 10 czy 14 dni od kupna. Kup najlepiej na miejscu, przetestuj i oddawaj dopóki nie trafisz na dobrą sztukę, prawo Ci na to pozwala.

Techplanet oferuje testy, ale całego zestawu, nie wiem czy w ogóle jest sklep który testuje procesory pod kątem OC

Niestety, ale nie da rady w żadnym stacjonarnym. Nawet w komputroniku, który jest u mnie na miejscu. Dlatego za każdy procek trzeba dodatkowo za przesyłkę zapłacić i czekać.

(jedyne co, to stacjonarne sklepy oferowały wybór batcha, jeżeli miały w magazynie :D, tak to większość po prostu zamawia, i kroi cię za 200-400zł ;f)

Obdzwoniłem wszystkie sklepu u mnie i w gdańsku i żaden zwrotu nie gwarantował. Coś w stylu "użyłeś? wypierdalaj!"

canyony już się pojawiły :> http://www.purepc.pl/procesory/premiera_procesorow_intel_devils_canyon_i_pentium_anniversary?linkId=8432122#

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...