Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Skrypt na baze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko  Wszytkim.

Dzisiaj przedstawię Wam mój pierwszy skrypt.

Jest to coś w stylu /sethome /home ale jest spolszczony i zawiera komendy tj. /ustawbaze czy /baza

Skrypt nie zawiera żadnych błędów:)

Permissia,którą wklejasz np.w pluginie permissionSex to: baza.krazik

Proszę Was tylko o jedno abyście mi nie spamowali,że ten skrypt jest głupi,bez sensu,widzieliście lepsze...JEST TO MÓJ PIERWSZY SKRYPT.

Jeśli nie wiesz jak go zainstalować to już Ci tłumacze,

Musisz posiadać plugin skript odpowiedni pod silnik Twojego serwer.

Otwierasz np.notatnik wklejasz zawartość całego kodu i robisz zapisz jako nazwa musi być z rozszerzeniem .sk czyli pod nawą pliku zaznaczasz "Zapisz jako typ" "wszystkie pliki"

Po zapisaniu pliku wchodzisz w plugins-->Skript-->scripts-->i tu wklejasz plik z kodem o rozszerzeniu .sk za pomocą klienta FTP np. FileZilla lub wbudowanego przesyłu np.na craftserve.pl(to nie reklama tylko pomoc).

Teraz restartujesz swój serwer komendą "reload" lub go wyłączasz i włączasz.

I to wszystko.

A o to kod:

#
# A simple home script which allows players with the permission 'baza.krazik' to
# define a home location with /ustawbaze and teleport to that location whenever they want to with /baza.
#

command /ustawbaze:
description: Stworz swoja baze
permission:baza.krazik
executable by: players
trigger:
  set {homes.%player%.location} to location of player
  message "Ustawiles swoja baze pomyslnie <grey>%location of player%<reset>"

command /baza:
description: Teleport do Twojej bazy
permission: baza.krazik
executable by: players
trigger:
  if {homes.%player%.location} is not set:
   message "Masz juz swoja baze!"
   stop trigger
  teleport player to {homes.%player%.location}

Piszcie mi jakie mógłbym napisać/przetłumaczyć dla Was skrypty:)

Jeśli się przydało proszę o like.

Pozdrawiam:)

Opublikowano

1.Hmm,może po to go robię bo chce nie długo go przerobić i każdy gracz będzie mógł w przyszłości ustawić /ustawbaze ile będzie chciał,

2.Skrypt jest spolszczony.

@up

Dziobak_2 już chyba wiesz po co go robię,a po co ma być długi skoro działa dobrze tak jak jest!!

Wyjaśnij mi proszę dla czego skrypt nie posiada sensu??

Opublikowano

1.Hmm,może po to go robię bo chce nie długo go przerobić i każdy gracz będzie mógł w przyszłości ustawić /ustawbaze ile będzie chciał,

@up

Dziobak_2 już chyba wiesz po co go robię,a po co ma być długi skoro działa dobrze tak jak jest!!

Jak powiedział @Dziobak_2, skrypt nie ma sensu i jak się nie mylę jest to przerobiony, początkowy Skrypt (tj. tworzy się po instalacji plg).

Wgl. tworzenie 2 komend do 1 zastosowania, porażka. 

Opublikowano

@up

Dodatkowe obciążenie dla serwera. Pomyśl sobie, że jeżeli spolszczysz 15 komend to trochę to zajmie dla serwera i mogą być nie potrzebne opóźnienia.

1394047278-U990178.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...