Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warrior - trudny?

PanHarnaś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam problem otóż na 15lvl warriorem nie daje sobie już rady ,po prostu za szybko pada.

I oto moje pytanie , jaką polecacie postać która nie będzie tak strasznie papierowa ?

x

Opublikowano

Warrior papierową klasą? oO No bez żartów ;)

Warrior, po pierwsze jest klasą Leather'ową, czyli ze średnimi pancerzami - to już na wstępie czyni go mniej papierowym, niż np. Sorcerer / Priest / Mistic noszące zbroje Cloth'owe, czyli najsłabsze :D

Po drugie, warrior ma 2 tryby gry - defensywny i ofensywny. W trybie defensywnym masz możliwość używanie bloku, warriorem z powodzeniem można tankować, a jak się naprawdę ogarnia warrior'a, to jest on wg mnie lepszym tank'iem, niż lancer ;)

W trybie ofensywnym masz masę odskoków / dodge - co czyni Cię mega trudnym do ubicia.

Nie wiem, czy przy wyborze postaci zwróciłeś uwagę, że warrior ma najwięcej gwiazdek jeśli chodzi o trudność grania. Nie jest to przypadek ;)

Jeśli naprawdę spodobał Ci się warrior ( no bo w końcu to jego wybrałeś ) to pograj nim dalej. Z czasem jak nabierzesz skill'a z odskokami itd, to będziesz naprawdę wymiatał nim ;) 

Skill jest naprawdę ważna sprawą w TERZE, klikanie skill'i na oślep do niczego w tej grze nie prowadzi ;D

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

No w tej chwili strasznie :D potworki dosłownie biorą mnie na 3-4 hity. Może to dlatego że używam eq z questów ?

x

Opublikowano

Raczej nie ;D

Ja swoją pierwszą postać wyexpiłem do 60 też używając tylko EQ z quest'ów i nie było fatalnie ;)

Teraz przynajmniej są te Avatar Weapon'y - warto sobie takie robić :D

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Raczej nie ;D

Ja swoją pierwszą postać wyexpiłem do 60 też używając tylko EQ z quest'ów i nie było fatalnie ;)

Teraz przynajmniej są te Avatar Weapon'y - warto sobie takie robić :D

A gdzie je zrobie ? :D i co one dają ?

Nie wiem , sprawdzam teraz berserka i chyba lepiej mi się nim gra. Nie muszę nim tak uników robić :)

x

Opublikowano

A gdzie je zrobie ? :D i co one dają ?

Jak otwierasz okno od Inventory, to po jego lewej stronie masz okienko od Avatar Weapon.

Jak najedziesz na broń tam przedstawioną myszką, to na dole jej opisu masz pokazane w jakich obszarach dropią Relict'y na jej stworzenie.

Podpowiem od razu, że dropią z wszystkich stworów na wymienionych obszarach ;)

Wygląda to tak:

kkF0s0y.jpg

Nie wiem , sprawdzam teraz berserka i chyba lepiej mi się nim gra. Nie muszę nim tak uników robić :)

Dlatego, że ma blok? U warrior'a też go miałeś ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...