Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszenie konsoli

DamianMezoK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie, otóż mam jedną z tych starszych konsol xbox 360 , i grafika nie jest zbyt wysoka . Więc tutaj zaczyna się pytanie czy można ulepszyć w jakiś sposób konsolę ? Jakąś kartę graficzną czy coś ? jeśli tak , od czego mam zacząć . 

Z Góry THX.

THP_1.jpg

Opublikowano

Kabel HDMI powiadasz , hmm ... czy to ten który dodają razem z dekoderem ?

Zaraz sprawdzę .

@Edit

Kabel HDMI poprawia jakość obrazu ;) To jedyne co możesz zrobić (jak używasz innego kabla)

właśnie o to chodzi że moja konsola nie ma wejścia na taki kabel.

http://www.computerbild.de/artikel/cbs-Aktuell-Bunt-gemischt-Preissenkung-der-Xbox-360-2376829.html <--------- Tak właśnie wygląda moja konsola , ma ona wejście na :

-3 kabelki audio,mono,stereo
-podłączenie xboxa do telewizora
-3 usb
-2 karty pamięci

:/

THP_1.jpg

Opublikowano

I to jest właśnie przewaga komputera nad konsolą. 
Konsolę kupujesz raz, i to co ma w środku w dniu produkcji, zostaje w konsoli do usranej śmierci. 
Coś Ci się nie podoba w PC'cie, kupujesz i wymieniasz. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

I to jest właśnie przewaga komputera nad konsolą. 

Konsolę kupujesz raz, i to co ma w środku w dniu produkcji, zostaje w konsoli do usranej śmierci. 

Coś Ci się nie podoba w PC'cie, kupujesz i wymieniasz. 

Czyli umarł w butach? ^^ 

Ps. Może przeróbka konsoli by coś zmieniła? <3

THP_1.jpg

Opublikowano

przeróbka na co? 
Przerobienie konsoli = możliwość grania na piracie. 

Albo to sprzedasz, dołożysz 100/200zł i kupisz lepszy model, albo pogodzisz się z tym co masz. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

przeróbka na co? 

Przerobienie konsoli = możliwość grania na piracie. 

Albo to sprzedasz, dołożysz 100/200zł i kupisz lepszy model, albo pogodzisz się z tym co masz. 

Chodziło mi o to , żeby dodać nowe wejście na kabel HDMI .

THP_1.jpg

Opublikowano

Człowieku to konsola nie PC cokolwiek zmienisz i nic nie będzie działać...

Co do wejścia na HDMI to wszystkie nowe Xboxy 360 go mają... Tylko te sprzed 2007 roku chyba nie.

Opublikowano

jeśli chodzi o konsolę, to jedyne co możesz dodać, to baterię do pada i uznać to jako "tuning" 

Jeszcze raz. 

Konsola to nie PC, tutaj kupując coś, kupujesz raz na zawsze. 

1394725204-U719057.png

Opublikowano

jeśli chodzi o konsolę, to jedyne co możesz dodać, to baterię do pada i uznać to jako "tuning" 

Jeszcze raz. 

Konsola to nie PC, tutaj kupując coś, kupujesz raz na zawsze. 

Widać że nie widziałeś nigdy prawdziwego tuningu konsoli. Konsole kupujesz raz i masz spokój na kilka lat, znajdź komputer z 2006 na którym za 2 tygodnie pograsz w watch dogs.

Opublikowano

Widać że nie widziałeś nigdy prawdziwego tuningu konsoli. Konsole kupujesz raz i masz spokój na kilka lat, znajdź komputer z 2006 na którym za 2 tygodnie pograsz w watch dogs.

Jeżeli chodzi Ci o "tuning" jako zmianę kolorków, dodanie jakichś wiatraczków czy innych świecących gówien, to chodziło mi właśnie o taki pseudo tuning wizualny.

Po prostu nie chciało mi się pisać, bo po co, skoro to nie zmieni jakości gry. 

Jasne że na Pc z 2006r nie pograsz, ale jakością grafiki na konsoli też oka nie zadowolisz. A jeśli gra w 20/25fps Cie zadowala, to spoko. 

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi Ci o "tuning" jako zmianę kolorków, dodanie jakichś wiatraczków czy innych świecących gówien, to chodziło mi właśnie o taki pseudo tuning wizualny.

Po prostu nie chciało mi się pisać, bo po co, skoro to nie zmieni jakości gry. 

Jasne że na Pc z 2006r nie pograsz, ale jakością grafiki na konsoli też oka nie zadowolisz. A jeśli gra w 20/25fps Cie zadowala, to spoko. 

Nie tylko o taki tuning mi chodzi bo to przecież jest banalne, ale gdyby nie można było zmieniać nic w konsolach tak jak ty uważasz to w jaki sposób dzisiaj dostępny były przy przeróbki czy nawet alternatywny software, choćby w xbox 1 xmbc. Moim zdaniem 25-30 fps jest zadowalające, grając w gta5 nie czułem żadnych przycięć ani nic podobnego.

Grafika może nie jest tak super jak na komputerze w fhd ale za 500zł nic lepszego do gier nie kupisz jak tylko konsole, czy to ps3/xbox360. W niektóre gry lepiej się gra na konsoli np. gta 4, które jest tak słabo zoptymalizowane, że u mnie nawet na gtx600 i i5 nie chodziło do końca płynnie, a na konsoli żadnych przycięć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...