Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyspieszamy Chrome i Firefox'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma to na celu szybsze otwieranie kart

Chorme :

Wchodzimy na adres : chrome://flags

Kolejno:

• Zastap liste renderowania programowego - Wlacz
  • Komponowanie na wszystkch stronach za pomoca procesora GPU - Wlaczone
  • Komponowanie watku - Wlaczone
  • Szybkie przewijanie niemieszczacej sie zawartosci - Domyslne lub Wlaczone
  • Filtry SVG wspomagane przez GPU - Wlacz
  • Plynne przewijanie - Wlacz
  • Wlacz rozszerzenia zaszyfrowanych multimediow - Wlacz

Restartujemy chrome wchodzimy na adres : chrome://gpu

Jesli pokaze nam sie taki obrazek, znaczy ze zrobiles wszystko poprawnie

1399500353-U964976.png

Dodatkowo przechodzimy do opcji zaawansowanych nastepnie System i zaznaczamy ptaszkiem " Uzyj akceleracji sprzetowej, gry jest dostepna "

Firefox :

Wchodzimy na adres : about:config

Wyskoczy okienko z grozba utraty gwarancji, nie przejmujemy sie tym i zgadzamy sie

• Szukamy " network.http.pipelining " i zmieniamy jego wartosc klikajac PPM na TRUE
  • Szukamy " network.http.proxy.pipelining " i zmieniamy wartosc na True
  • Szukamy " network.http.pipelining.maxrequests " i zmieniamy wartosc na 8
  • Tworzymy nowa sciezke klikajac PPM na Nazwa -> Dodaj ustawienie typu -> Liczba calkowita ( Integer ) -> wpisujemy " nglayout.initialpaint.delay " i zmieniamy wartosc na 0
  • Szukamy " network.dns.disableIPv6 " i zmieniamy wartosc na True
  • Szukamy " layers.acceleration.force-enabled " i zmieniamy wartosc na True
  • Szykamy " layers.acceleration.disabled " jesli wartosc jest na false to znaczy ze wszystko zostalo wykonane

Nadszedl czas na resetart przegladarki

Testowalem na Firefoxie i wczytywanie okien znacznie zostalo przyspieszone

Znalazlem na google

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Strony ładują się 2x szybciej więc chyba działa :x

Bo twoja przeglądarka wysyła więcej żądań do serwera gdzie standardowo jest to jedno żądanie. :)

Pamiętaj jednak, że gdyby wystąpiły jakieś dziwne problemy z daną stroną to na 80% jest to network.http.pipelining i reszta tego typu ustawień bo są one nie zgodne z zaleceniami dot. protokołu HTTP.

Opublikowano

Da się to ustawić na Operze :P?

Na opere zaraz cos poszukam, jesli bedzie to dodam. Ale wydaje mi sie, ze nie bedzie bo sam szukalem przez chwile na opere

Nie bardzo mi to wychodz z ta opera, bo w ogole jej nie znam i jakos nie wiem jak przestawic te opcje :D.

Ale przetestuj, jesli zadziala to dodam do tematu :

Pozbywanie sie zbednych modulow :

Wchodzimy na adres opera:config ( mi po wpisaniu tego wchodzilo w podstawowe ustawienia i nie moglem znalezc tego co podalem nizej tam )

Klient poczty - jeśli chcemy zrezygnować z tego szybkiego i podręcznego klienta poczty to odznaczamy checkboxa przy opera:config#UserPrefs|ShowE-mailClient

Klient sieci torrent - bardzo prosty klient sieci torrent, przydatny dla amatorów. Jeśli jesteś profesjonalistą to odznaczasz "ptaszka" przy opera:config#BitTorrent|Enable

Opera Unite - skoro nie jest to potrzebne, to w takim razie usuwamy zaznaczenie przy UserPrefs|EnableUnite

Synchronizacja - odznaczamy opera:config#OperaSync|SyncEnabled

Podgląd gestów myszy - Opera 11 oferuje nam podgląd wykonywanych gestów myszy. Można to wyłączyć, ponieważ jest to swego rodzaju samouczek. Skoro już się nauczyłeś obsługi, to uważam to za rzecz zbędną. Odhaczamy opera:config#UserPrefs|ShowGestureUI

Automatyczna instalacja wtyczek - Opera 11.10 oferuje automatyczną instalację brakujących wtyczek oraz aktualizację starych. Wiele osób woli ręcznie instalować pluginy. Możemy to odznaczyć, w miarę potrzeby opera:config#AutoUpdate|PluginAutoInstallEnabled

Sprawdz ktos :)

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Nie mogę wykonać punktu numer 2 w chormie. Opcja jest nie dostępna. Mam GTX 650 Ti boost ;c 

EDIT A dobra,nie doczytałem,że to na Linuxie ;c

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak miałem w Firefoxie ustawione od początku network.http.pipelining.maxrequests na 32 to musze zmieniać na 8?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie moge zmienić tego 2 pkt w Chrome, pisze mi " Eksperyment jest niedostępny na Twojej platformie. "

Podejrzewam że Google Chrome korzysta z CUDA którego nie ma na kartach Radeon (albo z jakiś Intelowskich/AMDowskich technologii)

Opublikowano

Nie moge zmienić tego 2 pkt w Chrome, pisze mi " Eksperyment jest niedostępny na Twojej platformie. "

Eee, bo nie masz Linuxa?

YGsMv3q.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

działa jak należy. Kiedyś już to widziałem ale teraz mi się przydało ;)

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...