Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trochę dziwne pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. ogólnie chciałbym nauczyć się np. Javy, niestety mój mózg mi na to nie pozwala, gdy np. zaczynam się już tam uczyć itp to naglę sobie myślę, a gdzie ja to wykorzystam, przecież jestem idiotą i nie mam pomysłów co potem z tym zrobię, dlatego chciałbym abyście napisali mi, co można zrobić jak na przykład umie się już trochę javy, bo ja szczerze przez to że nie mam pomysłów, tracę ochotę uczenia się javy. Mam nadzieję że pomożecie z tym dziwnym problemem xD

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Temat z 7 Maja, ale może się jeszcze przyda mój post. A więc nauka javy przyda Ci się NA PEWNO. Będziesz mógł napisać własną grę, program, aplikacje czy cokolwiek innego. Informatyka jest to kierunek po którym jest spora szansa, że dostaniesz dobrą pracę. Programowanie uczy specyficznego myślenia, logicznego myślenia, to z pewnością pomoże Ci w życiu czy w szkole czy poza nią.

Opublikowano

Gdybyś robił to z pasją i naprawdę się tym interesował to nawet nie przyszłoby Ci do głowy takie pytanie.

I mowi to typek ktory ma w hobby wpisane 5 jezykow programowania, a jestem na 100% pewien ze nie znasz zadnego nawet w srednim stopniu...

@autor:

Poczatki zawsze najgorsze, bo malo znajac wiadomo ze nic ciekawego nie napiszesz. Pozniej z czasem bedziesz pisal coraz bardziej zaawansowane/przydatne programy. A co to bedzie? To juz bedzie zalezec od ciebie.

Opublikowano

I mowi to typek ktory ma w hobby wpisane 5 jezykow programowania, a jestem na 100% pewien ze nie znasz zadnego nawet w srednim stopniu...

@autor:

Poczatki zawsze najgorsze, bo malo znajac wiadomo ze nic ciekawego nie napiszesz. Pozniej z czasem bedziesz pisal coraz bardziej zaawansowane/przydatne programy. A co to bedzie? To juz bedzie zalezec od ciebie.

Wypisał 3 języki programowania, a nie 5 >.<

Opublikowano

Wypisał 3 języki programowania, a nie 5 >.<

Brawo, bystry jestes... bo ja nie wiem, ze HTML i CSS to nie do konca jezyki programowania(zalezy jak na to patrzec). Co nie zmienia faktu ze on nie zna zadnego z nich w zadowalajcym stopniu.

Chodzilo mi po prostu o to ze tamto gowno sie wypowiada na tematy o ktorych raczej nie ma pojecia. Jestem na 100% pewny, ze na poczatku nauki programowania 99% ludzi zastanawialo sie po co im te wszystkie dziwne(czasami trudne do zrozumienia) rzeczy i wtedy wlasnie przychodzily chwile zwatpeinia.

Opublikowano

Brawo, bystry jestes... bo ja nie wiem, ze HTML i CSS to nie do konca jezyki programowania(zalezy jak na to patrzec). Co nie zmienia faktu ze on nie zna zadnego z nich w zadowalajcym stopniu.

Chodzilo mi po prostu o to ze tamto gowno sie wypowiada na tematy o ktorych raczej nie ma pojecia. Jestem na 100% pewny, ze na poczatku nauki programowania 99% ludzi zastanawialo sie po co im te wszystkie dziwne(czasami trudne do zrozumienia) rzeczy i wtedy wlasnie przychodzily chwile zwatpeinia.

A ja uważam, że jesteś osobą, która nie powinna oceniać mnie czy innego użytkownika tego forum. Autor sam zaznaczył, że jest zielony, ale zamierza się go uczyć i szuka pomysłów albo porady, a nie oceny jego osoby przez przemądrzałego typa.

Opublikowano

A ja uważam, że jesteś osobą, która nie powinna oceniać mnie czy innego użytkownika tego forum. Autor sam zaznaczył, że jest zielony, ale zamierza się go uczyć i szuka pomysłów albo porady, a nie oceny jego osoby przez przemądrzałego typa.

Ale ja nie oceniam autora, który jest poczatkującym tylko własnie takiego przemadrzałego typa, który twierdzi, że "gdyby robił to z pasją to nie przyszłoby mu do głowy takie pytanie".

Czyli gdyby robił to z pasją i zainteresowaniem to nigdy by sie nie zastanawial nad przeznaczeniem i wykorzystaniem nowo poznanych funkcji jezyka? To bardzo cikawa teoria...

Opublikowano

Ale ja nie oceniam autora, który jest poczatkującym tylko własnie takiego przemadrzałego typa, który twierdzi, że "gdyby robił to z pasją to nie przyszłoby mu do głowy takie pytanie".

Czyli gdyby robił to z pasją i zainteresowaniem to nigdy by sie nie zastanawial nad przeznaczeniem i wykorzystaniem nowo poznanych funkcji jezyka? To bardzo cikawa teoria...

Autor widocznie chce się uczyć Javy jednakże sam nie ma pomysłu co może napisać przez co traci motywację. On nie mówi nic o zamiłowaniu do programowania, a sam szuka pomysłów w czym mógłby się sprawdzić i poduczyć jako raczkujący programista Java.

Opublikowano

Autor widocznie chce się uczyć Javy jednakże sam nie ma pomysłu co może napisać przez co traci motywację. On nie mówi nic o zamiłowaniu do programowania, a sam szuka pomysłów w czym mógłby się sprawdzić i poduczyć jako raczkujący programista Java.

Ty udajesz takiego tępego czy taki jesteś?

Przeczytaj jeszcze raz temat od początku, wypowiedź po wypowiedzi to moze zrozumiesz do kogo pisałem i w jakim celu.

Opublikowano

Ty udajesz takiego tępego czy taki jesteś?

Przeczytaj jeszcze raz temat od początku, wypowiedź po wypowiedzi to moze zrozumiesz do kogo pisałem i w jakim celu.

Sam jesteś tępy, wyjdz prosze...

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

Sorki panowie ale dopiero teraz zajrzałem do tego tematu i widzę, że przeze mnie rozwinęła się mała sprzeczka. Jeśli chodzi o użytkownika Minecraft2RP to wcale nie mam napisane, że znam te języki na 100%. Swoją drogą jestem ciekaw co autor postu miał na myśli pisząc: znać język programowania na 100%, ale przecież koleś z "majkraftem" w nicku na pewno ma ogromną wiedzę na ten temat. :)

2mmtzeu.jpg

Opublikowano

Sorki panowie ale dopiero teraz zajrzałem do tego tematu i widzę, że przeze mnie rozwinęła się mała sprzeczka. Jeśli chodzi o użytkownika Minecraft2RP to wcale nie mam napisane, że znam te języki na 100%. Swoją drogą jestem ciekaw co autor postu miał na myśli pisząc: znać język programowania na 100%, ale przecież koleś z "majkraftem" w nicku na pewno ma ogromną wiedzę na ten temat. :)

On zna Majnkraft++ na 101%

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

To w takim razie nie pisz w hobby 5 technologi, tylko napisz "Programowanie". Bo jesli nie znasz ich w stopniu zaawansowanym to zadne to hobby ani szczegolne umiejetnosci.

Opublikowano

Facet. Czy ta zakładka nazywa się "hobby" czy "języki w których jestem pro i macie mi się kłaniać bo jesteście gorsi"? Jeśli napisałbym w hobby wędkarstwo, to oznaczałoby, że zapewniam że karpia potrafie w każdej kałuży złowić? Hobby to hobby, umiejętność to umiejętność. Ktoś może lubić coś robić mimo tego, że nie jest w tym dobry.

PS. A nawet jeśli "hobby" jest synonimem "języki w których jestem pro i macie mi się kłaniać bo jesteście gorsi", to co Ci przeszkadza to, że komuś wydaje się, że jest w czymś dobry? Takie sprawy powinno się przemilczeć.

708121422388637873334.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...