Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwera 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam taki problem czytałem poradnik na tworzenie serwera 2013 i nie rozumiem do końca jak zrobić, kiedyś umiałem ale to na plikach root 2008 moze ktoś posiadać lepszy poradnik lub mi wytłumaczyć? robie serwer dla dwóch osób do tworzenia itemow itd.

za wysoka sygnatura

Opublikowano

ale tam jest jeszcze FreeBSD nie moge się połapać tyle tam jest rzeczy, wtedy po prostu tworzyłeś w virtualbox później mysql  komendy  etc rc.d netif start  coś w tym stylu nie pamiętam i tyle a tutaj jest tyle rzeczy że nie moge się połapać :O

za wysoka sygnatura

Specjalista
Opublikowano

Teraz jest to samo,ściągasz pliki (hamachi) gotową maszynę,robisz serwer w Virtualbox-sie,ustawiasz sysinstall,w cliencie edytujesz serverimfo.py.

/ect/rc.d/netif restart

/start

i serwer stoi.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

freebsd to system, taki inny windows tłumacząc zajebiscie łopatologicznie.

instalacja go jest ci potrzebna tylko jeśli tworzysz serwer 24/7 aka dedykowany aka na maszynie dedykowanej (ciebie to nie obchodzi)

virtualbox pozwala ci na wirtualizację, czyli 'instaluje system za ciebie, w tle windowsa', a odczytując jego obraz, zazwyczaj dołączany do plików serwerowych nie musisz nic robić, podobnie jak to było parę lat temu.

Specjalista
Opublikowano

wchodzisz do ftp.

I wrzucasz bezpośrednio od razu mapę.

i rozpakowujesz :  tar -xvf /mt2full.tgz

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...