Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Autorski plugin] CommandBase - komendy na Twój serwer!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedstawiam mój pierwszy zaawansowany plugin

CommandBase

Komendy:

Leczenie graczy:

- heal (dla aktualnego gracza)

- heal <gracz> (dla wybranego gracza)

Karmienie graczy:

- feed (dla aktualnego gracza)

- feed <gracz> (dla wybranego gracza)

Ustawianie dnia:

- day (dla świata, w którym jest gracz)

- day <świat> (dla wybranego świata)

Ustawianie nocy:

- night (dla świata, w którym jest gracz)

- night <świat> (dla wybranego świata)

Uprawnienia:

commandbase.heal - /heal

commandbase.heal.others - /heal <gracz>

commandbase.feed - /feed

commandbase.feed.others - /feed <gracz>

commandbase.day - /day i /day <świat>

commandbase.night - /night i /night <świat>

Licencja:

Pobierając akceptujesz ją.

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/pl/legalcode

Download:

v. 1.0:

https://www.mediafire.com/?89zcx28gj6lv3bu

skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/079011dd0890a53aa184710ab0ffc51f01a97476622987e544594d3f3c25d485/analysis/1399486579/ 

Informacje dodatkowe:

Plugin posiada polskie wiadomości, nie ma możliwości do ich zmienienia bez dekompilowania pliku.

Plugin będzie aktualizowany.

Spodobał się plugin? Liczę na + ;)

f

Opublikowano

Brakuje tu:

- broadcast

- własny format czatu

- ban

- kick

- fly

- gm

- CONFIGU Z WIADOMOŚCIAMI

i wiele innych ^^

@Edit Przy pobieraniu jest rozszerzenie .jar.zip i powinno być .jar

Opublikowano

I na chuj to komu? Takich pluginów jest miliard, można je już nawet uznawać za kopie.

Weź się za coś lepszego :)

Opublikowano

@BrykietPl

W najbliższej aktualizacji najprawdopodobniej dodam wszystko oprócz formatu czatu...

@Sopher,

Wstawiłem ten plugin jako początkujący code'er. Poczyniam ogromne kroki i można powiedzieć że czuję się szczęśliwy, że napisałem to co w skrypcie napisałbym w minutę napisałem w Javie. Jestem świadom, że dużo jest takich pluginów i nikt mojego nie pobierze :>

f

Opublikowano

Ale formatowanie czatu jest proste i robisz to w AsyncPlayerChatEvent.

Opublikowano

@UP

To po jaką cholerę na początku tematu napisałeś "zaawansowany plugin" skoro sam go uważasz za coś czego jest w chuj?

W dodatku nie widzę sensu udostępniania takich wtyczek, bo SAM napisałeś, że nikt twojego nie pobierze.

Opublikowano

@UP

To po jaką cholerę na początku tematu napisałeś "zaawansowany plugin" skoro sam go uważasz za coś czego jest w chuj?

W dodatku nie widzę sensu udostępniania takich wtyczek, bo SAM napisałeś, że nikt twojego nie pobierze.

Napisał JEGO PIERWSZY ZAAWANSOWANY plugin ;)

Opublikowano

Pluginek fajny, mam nadzieję, że rozwiniesz ten plugin bo jak narazie wątpie żeby ktokolwiek z niego korzystał. Like za chęci.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale to wszystko jest dostępne w essentials :( a więc nie napracowales się .

TWOJA REKLAMA TUTAJ? PISZ NA PW!

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKADAWi

Nie wiem czy wiesz ale to wszystko jest dostępne w essentials

Wiem, że jest to dostępne w essentials...

a więc nie napracowales się .

Jak myślisz że ja to zkopiowałem z essentials to się mylisz :)

W skripcie bym się nie napracował...

f

Opublikowano

Dodaj zbanowanie gracza.

p.setBanned(true);

Oraz wtedy kiedy jest zbanowany to tak:

if ((target.isBanned())
Opublikowano

Dobra, więc tak - pomysł na plugin nie jest zły, też miałem pomysł wykonać takiego mniej lagującego i bardziej dostosowanego pod polskie serwery Essentialsa - pomysł jest okej, ale wykonanie...

Po pierwsze nazewnictwo klas... Maina nazywa się z dużej litery, tak się przyjęło i większość właśnie tak robi.

Oprócz tego za bardzo nie ma się do czego przyczepić, bo komend jest jeszcze zbyt mało. Klasy sensownie zbudowane, można się we wszystkim łatwo połapać.

Zrób ten plugin jak najbardziej przyjazny użytkownikowi, dodaj config do dosłownie wszystkiego, w przyszłości jakąś bazę danych (MySQL/SQLite), bo gdzieś trzeba będzie przechowywać dane graczy, a tworzenie osobnego pliku .yml dla każdego gracza jest kiepskim pomysłem.

Dodaj zbanowanie gracza.

p.setBanned(true);

Oraz wtedy kiedy jest zbanowany to tak:

if ((target.isBanned())

Ty tak na serio...? Po co tworzyć banowanie, które jest domyślnie w bukkicie pod tą samą komendą? :O Niczym się nie różni /ban w bukkicie od tego, co chcesz zrobić.

Jeśli już bany, to zapis do .yml, oraz bazy danych wraz z wiadomością, sprawdzaniem listy banów i tego typu pierdołami. Wtedy to ma sens, a nie tworzenie czegoś identycznego co jest domyślnie.

8098_com.tmobile.theme.Ubuntu_ubuntu-cm1

Risen. :# - wierny użytkownik Linux'a (Ubuntu). :D

Opublikowano

@up

Sorry, faktycznie Maina nie nazwałem z dużej litery bo robiłem go na szybko ;) Wezmę twoje rady pod uwagę i myślę, że szybko je zrealizuję.

f

Opublikowano

Dobry plugin potem go przetestuje i powiem jak wrażenia :)

Dam @Edit'a

1391501805-U179206.gif

1 kliknięcie to spalenie 1.42 kalorii, ale klikając Lubię to magicznym sposobem nie spalasz nicspróbuj na moim poście !

Opublikowano

ref

Nadsyłajcie propozycje co mam dodać w kolejnej wersji :)

Dodam - jest zrobiony już broadcast... planuję napisać msg i dodać config z wiadomościami (aktualnie mam mały problem z wczytywaniem wiadomości :angry: )

f

Opublikowano

Dobra, więc tak - pomysł na plugin nie jest zły, też miałem pomysł wykonać takiego mniej lagującego i bardziej dostosowanego pod polskie serwery Essentialsa - pomysł jest okej, ale wykonanie...

Po pierwsze nazewnictwo klas... Maina nazywa się z dużej litery, tak się przyjęło i większość właśnie tak robi.

Oprócz tego za bardzo nie ma się do czego przyczepić, bo komend jest jeszcze zbyt mało. Klasy sensownie zbudowane, można się we wszystkim łatwo połapać.

Zrób ten plugin jak najbardziej przyjazny użytkownikowi, dodaj config do dosłownie wszystkiego, w przyszłości jakąś bazę danych (MySQL/SQLite), bo gdzieś trzeba będzie przechowywać dane graczy, a tworzenie osobnego pliku .yml dla każdego gracza jest kiepskim pomysłem.

Ty tak na serio...? Po co tworzyć banowanie, które jest domyślnie w bukkicie pod tą samą komendą? :O Niczym się nie różni /ban w bukkicie od tego, co chcesz zrobić.

Jeśli już bany, to zapis do .yml, oraz bazy danych wraz z wiadomością, sprawdzaniem listy banów i tego typu pierdołami. Wtedy to ma sens, a nie tworzenie czegoś identycznego co jest domyślnie.

Rozpierdala mnie jak ktos czepia sie liter w klasach xdddd I jeszcze jak ktos przyznaje Mu racje MISTRZ! hahaha :D

Ja niekiedy nazywam klasy xyz,abc i mam na to wysrane xD Nikt nie karze ludzia patrzec w kod, i sie tego czepiac.

Gdyby sie za to wzial to juz dawno by napisal duzo, on poprostu jest kolejnym mianem osoby PISZACEJ PLUGINY do bukkia.

Chlopie wez napisz tutaj cos co jest przydatne, nie to co kazdy znajdzie w pierwszym lepszym pluginie, lub napisze o sam w 10 minut ;c

Pomecz sie troche i napisz to lepiej.

if (p.hasPermission("commandbase.feed"))

Ludzie jeszcze tego uzywacie do komend -.- do zwyklej komendy ktora nie wymaga wielu permissji wystarczy w plugin.yml dopisac permission: xxx

wedlug mnie do heal dodaj tez feed. 

WIELKI PLUS ZA  NIE PISANIE W JEDNEJ KLASIE +

if (target == null) {
          sender.sendMessage(ChatColor.RED + "Nie znaleziono gracza!");
          return true;

tutaj zwracasz false -.-

Pamietasz o return true; a o false nie. nigdzie procz wymaganego nie widze false, a nie zawsze zwraca true, bo nie wykonuje domyslnej czynnosci

10732745374541468291.png

Opublikowano

@up

Co do feeda w healu - dodam w następnej wersji.

if (target == null) {
sender.sendMessage(ChatColor.RED + "Nie znaleziono gracza!");
return true;

tutaj zwracasz false  -.-

Pamietasz o return true; a o false nie. nigdzie procz wymaganego nie widze false, a nie zawsze zwraca true, bo nie wykonuje domyslnej czynnosci

Fakt :) 

f

Opublikowano

Może lepiej napisać coś, czego nie ma? Lub coś, co się komuś przyda xD
Plugin taki sobie, ja z niego nie skorzystam, bo są lepsze. Nie wiem ile tam pracy w to włożyłeś, ale szybko takie coś można napisać.
Polecam Ci napisać jakiś plugin na minigre, teraz gracze szukają pluginów na parkoura, a pobawić się w pisaniu takiego czegoś to nie problem, dość łatwy plugin. Możesz zawsze napisać coś małego, ale przydatnego, ogólnie bym tego pluginu nie rozbudowywał, bo to nie ma najmniejszego sensu :D

Albo jakieś duperele, jak zmienia nazwy przedmiotu :)

public boolean onCommand(CommandSender sender, Command cmd, String label, String[] args)
  {
    if ((sender instanceof Player)) {
      Player player = (Player)sender;
      if (args.length == 0) {
        return false;
      }
      String name = args[0];
      for (int i = 1; i < args.length; i++) {
        name = name + " " + args[i];
      }
      ItemStack item = player.getItemInHand();
      if (item == null) {
        player.sendMessage("Nie trzymasz zadnego przedmiotu w swojej rece!");
        return true;
      }
      ItemMeta meta = item.getItemMeta();
      meta.setDisplayName(name);
      item.setItemMeta(meta);
      player.sendMessage("Nazwa przedmiotu zostala zmieniona: " + name + ".");
      return true;
    }
    sender.sendMessage("Ta komenda nie moze zostac wywolana z konsoli!");
    return true;
  }

Każde takie duperele są dobre, nawet zmiana spawnera

public boolean onCommand(CommandSender sender, Command cmd, String label, String[] args)
  {
    if (args.length == 0) {
      return false;
    }
    if ((sender instanceof Player)) {
      Player player = (Player)sender;
      String type = args[0].toLowerCase();
      Block block = player.getTargetBlock(null, 10);
      if (!block.getType().equals(Material.MOB_SPAWNER)) {
        sender.sendMessage("Blok, w ktory celujesz nie jest spawnerem");
        return true;
      }
      CreatureSpawner spawner = (CreatureSpawner)block.getState();
      spawner.setCreatureTypeByName(type);
      player.sendMessage("Zmieniono typ spawnera na " + spawner.getCreatureTypeName() + ".");
      return true;
    }
    sender.sendMessage("Ta komenda nie moze zostac wywolana z konsoli!");
    return true;
  }

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...