Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer - optymalna ilość slotów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , wlasnie mam pytania wobec ramu na dedyku , za pare dni mam zamiar stawić serwer dedykowany 100slotow , lub 80 , na hostingu lvlup , i wlasnie mam pytanie czy 5 gb ramu to wystarczająco na 100slotow , w obecnym momencie posiadam 22 pluginow i nie jestem pewien czy to nie obciąży serwera , więc piszcie mi tutaj odpowiedzi . daje like itp..

Opublikowano

@Up 

Własnie , słuchaj , mi ten hosting bardzo podpadł , a 100slotow uważam ze to dobra oferta , gadałem z roznymi adminami ale wszyscy mają podzielone  opinie ^^ , więc nie wiem , mozna by było cos zrobic zeby te 5gb starczyło?

Ref

Jaki mi polecacie Hosting ?

Opublikowano

Rób jak chcesz bo to od Ciebie zależy.

Też jestem właścicielem publicznego serwera i na pukawka.pl w ofercie MAX nie masz limitu RAMu. Tylko cena za slot 1.70 (miesięcznie) może cię nie interesować.

Za 100 slotowy płacisz miesięcznie 170zł.

Już lepiej wtedy wybrać MinecraftCloudGameServer na pukawce za 200 miesięcznie.

Masz własny ram, własny procesor i stawiasz tyle serwerów minecrafta na ile maszyna pozwoli.

"Los nagradza przygotowanych"

(Liberator 2)

Opublikowano

Zrób serwer na CubeHost.pl
Tam kup 100 slotów i wszystko powinno dobrze działać. Niedługo będzie też oferta ram.

Opublikowano

@Up 

Własnie , słuchaj , mi ten hosting bardzo podpadł , a 100slotow uważam ze to dobra oferta , gadałem z roznymi adminami ale wszyscy mają podzielone  opinie ^^ , więc nie wiem , mozna by było cos zrobic zeby te 5gb starczyło?

Ref

Jaki mi polecacie Hosting ?

Podpadł Ci tym że możesz sobie ustawić więcej czy mniej slotów w zależności od twoich potrzeb ? :)

Jak mieliśmy dla przykładu max 10 slotów dla serwera 1GB to było narzekanie że mało slotów, zmieniliśmy to i można ustawić 1, 5 , 10 czy 20 slotów dla tego samego pakietu i też źle ? ;)

To ile RAMu przypada na gracza to kwestia klienta ile slotów ustawi. Możliwe że za jakiś czas usuniemy limity slotów i każdy będzie mógł wybrać tyle ile chce, więc głównym wyznacznikiem zostanie w tym momencie RAM.

Opublikowano

@up Jaką wersję kernela i systemu posiadacie na pakiecie VPS ?

chodzi mi tutaj bardziej o kernela

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

Opublikowano

@up Jaką wersję kernela i systemu posiadacie na pakiecie VPS ?

chodzi mi tutaj bardziej o kernela

Tak jak napisaliśmy w ofercie na stronie, VPSy oparte są na OpenVZ a panel to SolusVM. W przypadku tej metody wirtualizacji - VPSy nie dysponują własnym jądrem a kernelem hosta.

Zwykle proponujemy Debiana 7 ale na życzenie klienta możemy zainstalować inny system np. Ubuntu, Fedorę czy CentOS, wszystkie w 32 lub 64bitach.

Opublikowano

I idealnie nadają się do oversellingu, czyli nie ma gwarancji zasobów. Bo sprzedaje więcej zasobów niż ma maszyna, licząc na to, że nie wszyscy na raz będą z tego korzystać.
Jak ktoś sprzedaje vps na OpenVZ to  w 95% przypadków jest brak gwarancji zasobów, co oznacza, że jak np ktoś zajedzie procesor, to reszta będzie miała lagi.
Tylko jak ktoś bierze VPS albo dedyka to po to, żeby go wykorzystać na 100%
Szukaj lepiej vps opartych na Xen, bo tam na 80% nie będzie oversellingu, tyko wiadomo będzie dużo drożej, ale za to z gwarancją zasobów.

Weź już lepiej coś z tego: http://www.ovh.pl/vps/vps-cloud.xml

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Kup sobie jakiegoś dedyka lub Vps na ich.pl tak są tanie, a jak nie to radzę już wybrać maxcraft.pl

TWOJA REKLAMA TUTAJ? PISZ NA PW!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...