Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Hej programisto! I co z 1.8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Otóż w związku z nadchodzącą wersją 1.8, a dokładniej zmianami nazw i identyfikacji graczy po UUID jest pytanie (Właściwie to kilka):

Co z graczami non-premium? Jak pluginy mają ich rozpoznawać? Czy to koniec gry multiplayer dla nonpremium?

Jakieś pomysły?

Zajmuję się pisaniem pluginów, a także mam niewielką (500slot) sieć serwerów minecraft. Co mam zrobić, by moi gracze nonpremium mogli grać? Nie mam żadnego pomysłu jak to rozwiązać (pluginy!)...

HELP!!!

Opublikowano

Cześć, 

Otóż w związku z nadchodzącą wersją 1.8, a dokładniej zmianami nazw i identyfikacji graczy po UUID jest pytanie (Właściwie to kilka):

Co z graczami non-premium? Jak pluginy mają ich rozpoznawać? Czy to koniec gry multiplayer dla nonpremium?

Jakieś pomysły?

Zajmuję się pisaniem pluginów, a także mam niewielką (500slot) sieć serwerów minecraft. Co mam zrobić, by moi gracze nonpremium mogli grać? Nie mam żadnego pomysłu jak to rozwiązać (pluginy!)...

HELP!!!

W przypadku gracza no-premium jest zwracane zwykłe UUID, jakie istniało od pierwszych wersji mc, jest ono generowane z:

"OfflinePlayer: <nick>"

Jednak gracze premium moga zmienić nick na no-premium, i albo musisz ich informować by tego nie robili, albo zezwolić... 

Ale z tego co wiem zmiany nicków raczej nie będą możliwe zbyt często :>

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

W przypadku gracza no-premium jest zwracane zwykłe UUID, jakie istniało od pierwszych wersji mc, jest ono generowane z:

"OfflinePlayer: <nick>"

Jednak gracze premium moga zmienić nick na no-premium, i albo musisz ich informować by tego nie robili, albo zezwolić... 

Ale z tego co wiem zmiany nicków raczej nie będą możliwe zbyt często :>

Według mnie powinni dodać do konfiguracji serwera możliwość wyłączenia zmiany nicku.

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Według mnie powinni dodać do konfiguracji serwera możliwość wyłączenia zmiany nicku.

Ciekawe jak? z powodu 1 servera z włączną opcja w configu mojang ma zablokowac zmiane nicku graczowi? :D

BukkitSmerf

Opublikowano

Ciekawe jak? z powodu 1 servera z włączną opcja w configu mojang ma zablokowac zmiane nicku graczowi? :D

Prędzej mogli dodać funkcję, która rozpoznaje czy gracz zmieniał nick, jeśli zmieniał to np. już nie będzie mógł wejść na serwer.

Taka opcja byłaby w miarę ok. :)

417711489342956987022.png

Opublikowano

Prędzej mogli dodać funkcję, która rozpoznaje czy gracz zmieniał nick, jeśli zmieniał to np. już nie będzie mógł wejść na serwer.

Taka opcja byłaby w miarę ok. :)

I mieli by wspierać servery no-premium?, chyba was posrało :P

BukkitSmerf

Opublikowano

Moim zdaniem mojang po 1-2 miesiacach da cos aby servy non premium mogly dzialac bo zobacza ze 3/4 serwerow zostanie na 1.7.9 i nizszych

Opublikowano

A wiecie coś może o tym czy

https://minecraft.net/haspaid.jsp?user=Chomiciak

będzie działać???

Edit:

Bo mówili o tym, że nie będzie można zająć nazwy, którą obecnie ktoś zajmuje. Czyli jakoś musi być sprawdzane, czy nazwa jest zajęta...

Opublikowano

Daje wiele! Na nim oparty jest mój system podwójnej autoryzacji!

Ale wiesz, że jak ktoś non-premium sobie zmieni nick na kogoś premium i wejdzie na twój serwer to też pokaże się true? :D

Opublikowano

LUDZIE JAKIE WY BZDURY GADACIE. Po pierwsze po zmianie online mode na false nie będzie używany system mojang tylko serwer będzie sam generował uuid więc jak wbije gracz non-premium to dla jego nicku wygeneruje UUID. Tylko że uuid dla każdego nicku będzie inne i graczom premium też będzie generować inne uuid niż te które są w systemie mojang. Lecz taka zmiana może sprowadzić się że skiny nie będą pobierane więc gracz premium nie będzie miał "super" skina tylko zwykłego steava

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Alternatywa dla programistów: plugin który przy logowaniu sprawdzi co zwróci wyżej podany link, jeśli true to wywala gracza. Nie będzie graczy premium a co za tym idzie całą autoryzacje można nadal opierać na getName(), bo gracz no premium nie zmieni nicku.

Taka alternatywa dla leniuchów :D

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

LUDZIE JAKIE WY BZDURY GADACIE. Po pierwsze po zmianie online mode na false nie będzie używany system mojang tylko serwer będzie sam generował uuid więc jak wbije gracz non-premium to dla jego nicku wygeneruje UUID. Tylko że uuid dla każdego nicku będzie inne i graczom premium też będzie generować inne uuid niż te które są w systemie mojang. Lecz taka zmiana może sprowadzić się że skiny nie będą pobierane więc gracz premium nie będzie miał "super" skina tylko zwykłego steava

Skini są i będą pobierane po nicku :P

A przynajmniej powinny.

Alternatywa dla programistów: plugin który przy logowaniu sprawdzi co zwróci wyżej podany link, jeśli true to wywala gracza. Nie będzie graczy premium a co za tym idzie całą autoryzacje można nadal opierać na getName(), bo gracz no premium nie zmieni nicku.

Taka alternatywa dla leniuchów :D

ta, i 50% graczy w pizdu 

BukkitSmerf

Opublikowano

Skini są i będą pobierane po nicku :P

A przynajmniej powinny.

ta, i 50% graczy w pizdu

na 1.7.9 przy online mode off nie widzę skinął kolegi a przy True widzę :P on to samo

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano
https://minecraft.net/haspaid.jsp?user=$nick

Niet, w ogole kto z tego korzysta jeszcze lol xD

Lepsze jest ranie przez API mojangu, bo moze wyjebac logowanie i skiny, ale autoryzacja bedzie dzialac z api -.- przez serwer www.

Link do api gdzies zgubilem, zedyuje jak znajde.

Pewnie ktos i tak wpadnie na super pomysl jak temu zaradzic :)

Ja swoj mam, takze spokejro sobie poradze :), moze nie najlepszy bo moze sa lepsze, ale bedzie smigac :)

Wlasny launcher, ktory generuje wlasne UUID dla gracza, i wysyla do mysql, potem zbieram serwerem, to UUID i funkcja do pobrania gracza. Dziekuje zycze udanego dnia. (NIE SPAMIC NA PW O NAPISANIE TEGO BO I TAK WAM TEGO NIE NAPISZE)

10732745374541468291.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sorry, ale jeszcze muszę odkopać.

Znalazłem gdzieś w internecie informację, że UUID gracza non-premium będzie generować się zawsze, gdy on dołączy (Spigot, Bukkit). Jednakże, tu się moje pytanie pojawia: 

Czy ono generuje się na podstawie nazwy (base64??? xD) czy kompletnie losowe? Tj. czy na serwerze A non-premium będzie miał to samo wygenerowane UUID co na serwerze B?

Opublikowano

Sorry, ale jeszcze muszę odkopać.

Znalazłem gdzieś w internecie informację, że UUID gracza non-premium będzie generować się zawsze, gdy on dołączy (Spigot, Bukkit). Jednakże, tu się moje pytanie pojawia: 

Czy ono generuje się na podstawie nazwy (base64??? xD) czy kompletnie losowe? Tj. czy na serwerze A non-premium będzie miał to samo wygenerowane UUID co na serwerze B?

nie jak masz nick np Krzysiek i na jednym wygeneruje ci UUID np f7ea0960-f7f4-46sa-0e0c-12ebda7858fe  to na serwerze B będzie to samo(czyli generuje na podstawie nazwy). sprawdzałem. A co do premium to jak sam powinieneś wiedzieć na premium generuje się UUID do każdego konta(nie nicku do nicku tylko na non-premium)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...