Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dedyk, co sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co sądzicie o tym dedyku na kimsufi 73302370856743965495.png

1. Ile maxymalnie graczy by na niego wbiło. ?

2. Czy Kimsufi ma od razu FireWall antyddos.

3. Miał ktośkiedyś styczność z kimsufi ?

Opublikowano

500+ tak na oko

No chyba nie?Ja na 4GB ramu miałem 800-1k ( przy 1k się ram już kończył i zaczynał korzystać ze swapu ale i tak bez ścinek) so ? OVH ma od razu jakieś tam zabezpieczenia ale co do kimsufi to nie wiem

Opublikowano

ile graczy zmieścisz zależy od ciebie dużo czy potrafisz naprawić syserr, jak nie to niewielu bo ci będzie channel padał ;) ta serwerownia nie ma zbytnich zabezpieczeń jezeli nie potrafisz sam zabezpieczyć to nie brałbym tego na twoim miejscu.

Opublikowano

Witam co sądzicie o tym dedyku na kimsufi 73302370856743965495.png

1. Ile maxymalnie graczy by na niego wbiło. ?

2. Czy Kimsufi ma od razu FireWall antyddos.

3. Miał ktośkiedyś styczność z kimsufi ?

1. Sporo osób, na pewno Ci starczy, bo Metin nie jest jakimś potworem zżerającym dedyka.

2. Tak, jednak nie jest jakiś profesjonalny.

3. Tak, ich serwery nie nadają się pod Metina, polecam OVH.

Ten serwer nic nie uciągnie ponieważ ma przepustowość 100 mb/s padnie po pierwszym lepszym ddosie.

Po za tym z tego co wiem ta serwerownia nie lubi ddosów ;P

Nie.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

Ten serwer nic nie uciągnie ponieważ ma przepustowość 100 mb/s padnie po pierwszym lepszym ddosie.

jak ktoś potrafi zabezpieczyć to ddos nie przejdzie i na 100 mb uciągniesz 500 graczy

Opublikowano

jak ktoś potrafi zabezpieczyć to ddos nie przejdzie i na 100 mb uciągniesz 500 graczy

Szczerze to łącze >= 100 mb nie ma większego znaczenia w Metinie.

Firewalle wewnętrzne praktycznie chuja dają, najlepiej wykupić zew. firewalle od naszego hostingu.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

Nie mam kasy ,bo jakby ta instalacja nie była taka droga to bym kupił ,bo maszyna 300zł ,a sama instalacja 400, więc odpada ;/

Opublikowano

Nie mam kasy ,bo jakby ta instalacja nie była taka droga to bym kupił ,bo maszyna 300zł ,a sama instalacja 400, więc odpada ;/

spokojnie znajdziesz takie serwerownie gdzie z kosztami się zmieścisz spokojnie do 500zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...