Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Android Starter - najciekawsze informacje ostatniego miesiąca cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Witajcie w pierwszej części mojego zbioru najciekawszych informacji dotyczących Androida! Pozwoliłem ją sobie nazwać Android Starter :) Będę tu pisał o nowościach w świecie systemu firmy Google ;) Starter będzie się ukazywał co miesiąc-dwa. Miłej lektury!

✓ Szykuje się nowa generacja aparatów w smartfonach? Wszystko na to wskazuje!

Większość producentów dzisiejszych aparatów skupia się na liczbie pikseli itp. Jednak mała firma Corephotonincs ma trochę inne podejście do technologii. Polega ona na zastosowaniu aparatów dwusoczewkowych. Każda z nich pełni różne funkcje, a oprogramowanie firmy pozwala na to, by obie soczewki współdziałały. Dzięki temu jakość zdjęć jest nieporównywalna do tych osiąganych dzisiaj, a bolączki smartfonowych aparatów należą już tylko do przeszłości :)

1399449518-U867857.jpg

✓ Google udostępniło SDK Androida na urządzenia noszone.

Google opracowało, a następnie udostępniło wersję Androida na urządzenia noszone, takie jak np. inteligentne zegarki. Mimo iż pojawiły się już urządzenia od producentów takich jak Samsung typu Galaxy Gear 2, działającego pod kontrolą systemu Tizen OS, to krok Google jest w stanie wyprzeć takie urządzenia. Co on bowiem oznacza? Oznacza to, że w przyszłości możemy spodziewać się wręcz "wylewu" zegarków z Androidem z różnej półki cenowej. Dodatkowo otwiera to możliwość rozwoju technologii i tworzenia całej masy aplikacji. Co z tego wyjdzie? Przekonamy się wkrótce.

✓ Motorola Moto X pojawiła się w sprzedaży w Wielkiej Brytanii.

Motorola Moto X jest dobrym smartfonem. Posiada obsługę wielu ciekawych gestów, świetny design oraz możliwość używania komend głosowych, nawet wtedy gdy ekran jest wygaszony. Model ten z pozoru niczym nie różni się od wersji amerykańskiej, jednak jest jeden, mały haczyk. Motorola nie planuje wprowadzać do Europy usługi Moto Maker. Co to jest? Dzięki tej usłudze możemy skomponować swój własny smartfon - wybrać kolor, materiał wykończeniowy czy tapetę. W Europie będzie dostępna tylko biała i czarna wersja. Czy telefon odniesie sukces? Raczej nie. Urządzenie kosztuje około 2000 zł. To około 200 dolarów więcej niż w USA. Dodatkowo Nexus 5 jest tańszy, a nie różni się specyfikacją.

Specyfikacja techniczna:

System operacyjny - Android 4.4 Kit Kat
Procesor - Dwurdzeniowy, 1.7GHz Qualcomm SNapdragon S4
Pamięć wewnętrzna - 16 lub 32 GB
Wymiary - 129.3 x 65.5 x 5.7 mm
Waga - 130 gram
Rozmiar ekranu - 4,7 cala AMOLED
Rozdzielczość ekranu - HD, 720p
Gniazdo rozszerzeń - micro USB
Aparat - 10 Mpix

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Aparat dwusoczewkowy jest przecie w HTC One M8.

Co do samego tematu, dobry pomysł, ale osobiście zainteresowały by mnie informacje nt. HTC One M8 Prime. Informacje możesz brać z Twittera evleaks. Sam od czasu do czasu tam zajrzę. Poza tym, mgsm szybko podaje newsy (najszybciej bynajmniej w Polsce.)

Opublikowano

Aparat dwusoczewkowy jest przecie w HTC One M8.

Co do samego tematu, dobry pomysł, ale osobiście zainteresowały by mnie informacje nt. HTC One M8 Prime. Informacje możesz brać z Twittera evleaks. Sam od czasu do czasu tam zajrzę. Poza tym, mgsm szybko podaje newsy (najszybciej bynajmniej w Polsce.)

Tak, technologia Corephotonics jest podobna, ale według mnie lepsza. Dzięki ich oprogramowaniu i oczywiście aparatowi można robić po prostu piękne zdjęcia ;)

Jasne, w następnym Starterze mogę umieszczać informacje o telefonach i ogólnie uzbieram ich więcej.

Dzięki za ciepłe słowa :)

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...