Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uniki? - Co i jak.

Metin2-Poland

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Reklama

Reklama
Reklama

Reklama

Reklama

Pewnie wielu z was zastanawiało się co tak naprawdę daje nam bonus pod szybkością ataku - uniki.

Postanowiłem napisać dla was krótki tutorial na ten temat.

1.Jak zwiększyć swoje uniki?

2.Co nam dają uniki?

3.Do czego je stosować oraz ogólne omówienie.

[※1※]

Uniki można zwiększyć na kilka sposobów.

Pierwszym z nich jest zwiększanie poziomu naszego konia - im jest większy tym większe są nasze uniki. Na koniu bojowym mamy ich już ok. 20

Drugi sposób to rozdawanie statusu postaci w zręczność, przy 90 pkt. mamy około 25-30 na uniki bez konia.

Trzeci sposób to bonusy na zręczność w takich przedmiotach jak tarcza,,broń,kryształowe kolczyki czy też jadeitowy naszyjnik.

ZWIĘKSZYĆ ZRĘCZNOŚĆ MOŻNA RÓWNIEŻ WKŁADAJĄC PRZETOPY DO KRYSZTAŁOWYCH KOLCZYKÓW I JADEITOWEGO NASZYJNIKA!

[※2※]

Uniki zmniejszają obrażenia jakie otrzymujemy, gdy będziemy bez konia dostaniemy obrażenia równe 500 a gdy wejdziemy na konia i zwiększą się nasze uniki zmaleją one do 330.

Taka sama sytuacja dzieje się gdy dodajemy punkty statusu w zręczność, wtedy obrażenia się zmniejszają nawet bez konia.

[※3※]

Uniki są bardzo przydatne do 'expienia', czyli zdobywania doświadczenia. Gdy nasza postać otrzymuje mniejsze obrażenia udaje się nam przeżyć oraz używamy mniej Czerwonych Mikstur potocznie nazywane potami.

Często ludzie resetują punkty witalności, i oddają je w punkty zręczności, które zwiększają uniki a przy tym zmniejszają otrzymywane obrażenia. Bardzo przydaje się do expienia w atlantydzie gdzie przeważnie expi się bez konika.

Pozdrawiam.

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Zręczność( uniki ) Można uzyskać też zakłądając jadeitowy naszyjnik, oraz dodając przetopy do naszyjnika oraz kryształowych kolczyków, dodaj to do tego MiniTuT'a

Mało przydatne dla średnio doświadczonych graczy, ale tym nowym może się to przydać ( chociaż wątpię, że nowi gracze siedzą na Mpcforum..)

Pozdrawiam. Critical

Zapraszam na stronę www.pajacyk.pl tak mało trzeba, a tak bardzo pomaga ;)

Opublikowano

a czy uniki to nie to samo co blok w pvp? Wyskakuje informacja Miss gdy wpada blok ,chyba że to tylko moje odczucia

x

Opublikowano

a czy uniki to nie to samo co blok w pvp? Wyskakuje informacja Miss gdy wpada blok ,chyba że to tylko moje odczucia

w pvp to jest chyba unik na ciosy fizyczne czy cos takiego 

Wchodzi  w tarcze  i  zbr  o ile pmietam + unik na strzaly w helmie

56096062140461666809.png

Opublikowano

Miss wyskakuje jak jest blok, czyli uderzenie nie zabrało obrażeń i zostało zablokowane, zaś uniki zmniejszają obrażenia a nie je blokują.

Zręczność( uniki ) Można uzyskać też zakłądając jadeitowy naszyjnik, oraz dodając przetopy do naszyjnika oraz kryształowych kolczyków, dodaj to do tego MiniTuT'a

Mało przydatne dla średnio doświadczonych graczy, ale tym nowym może się to przydać ( chociaż wątpię, że nowi gracze siedzą na Mpcforum..)

Pozdrawiam. Critical

Dodane, dzięki ;)

Opublikowano

Liczyłem na szersze omówienie.. W każdym razie  nie liczy się koń czy bez konia, po prostu na koniu mamy więcej zręczności, a więc uników. Przy 90 pkt. mamy  30 uników a nie 20-25 jak kolego napisałeś. Warto dodać, że uniki rosną coraz wolniej przy maxowaniu zręczności, gdy mamy < 20 pkt zręczności to uniki rosną co 2 punkty, a jak mamy +90 to rosną 1 unik na 12 punktów zręczności. Uniki to jakby ABS na każdy rodzaj ataku (także magicznego), aczkolwiek nie sądzę, by 30 uników = 30% abs. Dla przykładu na dzikusach w m2 na PL'u mając 20 lvl, 120 defa i eq +4, lecz max zręczność na ten lvl i 25 uników  dzikusy mi prawie nic nie zabierały, stałem lepiej jak mental. Dodajmy, że zręczność zwiększa DMG hitów (szczególnie u ninja) i większości skilli. Tak też napisałem posta lepszego niż Twój poradnik ;) Pozdrawiam.    

Opublikowano

Liczyłem na szersze omówienie.. W każdym razie  nie liczy się koń czy bez konia, po prostu na koniu mamy więcej zręczności, a więc uników. Przy 90 pkt. mamy  30 uników a nie 20-25 jak kolego napisałeś. Warto dodać, że uniki rosną coraz wolniej przy maxowaniu zręczności, gdy mamy < 20 pkt zręczności to uniki rosną co 2 punkty, a jak mamy +90 to rosną 1 unik na 12 punktów zręczności. Uniki to jakby ABS na każdy rodzaj ataku (także magicznego), aczkolwiek nie sądzę, by 30 uników = 30% abs. Dla przykładu na dzikusach w m2 na PL'u mając 20 lvl, 120 defa i eq +4, lecz max zręczność na ten lvl i 25 uników  dzikusy mi prawie nic nie zabierały, stałem lepiej jak mental. Dodajmy, że zręczność zwiększa DMG hitów (szczególnie u ninja) i większości skilli. Tak też napisałem posta lepszego niż Twój poradnik ;) Pozdrawiam.    

Skoro napisałeś lepszy post, to mogłeś wcześniej napisać poradnik.

Ja napisałem jak ja mam na serwerze globalnym. A co do twojego 'abs', wyraźnie napisane że zmniejszaja dmg.

Zręczność zwiększa dmg skili i hitów, ale co mnie to interesuje? to jest poradnik dot. uniku a nie zręczności.

Szersze omówienie? jest o unikach, o zręczności masz już pełno tematów.

a jak mamy +90 to rosną 1 unik na 12 punktów zręczności.

Jak mamy 90, to mamy max na pl [ nie licząc bonusów ]

btw.. ta twoja czcionka to troche duża. Dzięki za pozdrowienia

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...