Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać na arenie, pojęcia itp

JugensiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowym graczem Smite. Grałem wcześniej, ale to raz i arenę. Grałem Neiht i fajnie się nią grało.

Mam zamiar pograć na normalnych mapach, lecz co to jest adc, tank, ap itp. Jakie są to postacie, oraz jaka ich rola.

Podajcie jakieś poradniki dla nowicjusza, które się przydadzą ;x

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

A więc tak: adc-postać która w early game jest słaba ale za to jak się nafeeduje to praktycznie sama wygrywa grę(adc to psychiczny dmg, moze byc tez apc czyli magiczny dmg). Następny tank, no to wiadomo ma wytrzymać jak największy dmg najczęściej idą na solo lane. Ap, czyli postacie z magicznym dmg którymi najczęściej idzie się na mida. Jest jeszcze jungler ale akurat o tym nie mam zielonego pojęcia.

76561198053546969.png

Opublikowano

Tank na solo ?

Zazwyczaj tank jest na lini duo z adc, a na Solo najlepiej sprawują się Guardiany/Warriorzy zrobieni pod off tanka :P

Jungler- osoba która pushuje jungle oraz chodzi gankować przeciwników na liniach. Dobrze nafeedowany  potrafi "sam" zrobić niemal całą gre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...