Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grą

DimitriASM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.. Mam problem z minecraftem (lub tylko z javą). Otóż po włączeniu gry przez jakieś 5 minut gram sobie na dalekim renderingu, full ustawieniach graficznych i lagów nie mam (nie mierzyłem fps). Natomiast po mniej więcej 5 minutach (czasami to jest nawet 30 sekund) gra zaczyna strasznie lagować. zawiesza na 10 sekund potem sekunda przerwy i znowu zawiecha.. Nawet wyłączyć nie mogę (chyba, że przez menadżer zadań). Zużycie procesora kiedy działa dobrze wynosi +/- 700 000k (sprawdzałem w menadżerze zadań) natomiast gdy zaczną się te zawiechy jest już 1 200 000 k. Na moim 2 komputerze (procek 1,6 Ghz 1,2 gb ram) mc działał dobrze. Z początku chciałem pograć w paczke modyfikacji, ale sprawdzałem też zwykłego minecraft 1.7 i też dzieje się to samo. Mam zainstalowany widnows xp.

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

Pobierz sobie program speedfan i sprawdź czy czasem procek Ci się nie poci albo grafika

5minut gry przy sporym obciąrzeniu może rozgrzać procesor komputera jak i proceso graficzny do temperatury krytycznej co moze spowodować powazne usterki komputera

Po pobraniu programu podaj temperatury właśnie po takich 5 minutach gry

jesli będą  przekraczały 50-60stopni  to  wymieńsobie pastę termoprzewodzącą (możliwe że jest przegrzana) ewentualnie możesz zamontować jeszcze dodatkowy wentylatorek :)

Aha na początek sprawdź czy procek i grafika nie są zakurzone bo kurz lubi płątać figle z komputerami  i sprawdź też czy niemasz zatkanych otworów wentylacyjnych bądź teć wiatraczek nie nawalił któryś

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

Opublikowano

Sprawdzę jutro i dam edita, przy okazji wyczyszczę kompa i pożyczę tą maść termoprzewodzącą. 

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

Już wszystko działa :> Nie wiem jak, ale samo się naprawiło.. Wystarczy po godzinie gry resetować mc i wszystko działa sprawnie :D Do zamknięcia.

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...