Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 7

TheWojtek5020

Pytanie

Opublikowano

Witam poprosiłem kolegę żeby zainstalował mi windowsa. Zainstalował ale pirata :/ Moje pytanie brzmi czy da się dezaktywować windows i aktywować go na nowo ?

f3d88a5d0_ahpaann.png

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajdź w necie program Chew7 zainstaluj go i po jego uruchomieniu jest tylko jeden przycisk w twoim przypadku uinstall lub coś podobnego kliknij go i tyle... 

Mam tam tylko Install, a nie Uninstall

f3d88a5d0_ahpaann.png

Opublikowano

Wpisz w cmd (Wiersz poleceń) komendę "slmgr.vbs -rearm".

To zresetuje stan licencji.

Nazwa 'slmgr.vbs. nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne program wykonywalny lub plik wsadowy. :/

f3d88a5d0_ahpaann.png

Opublikowano

Znajdź w necie program Chew7 zainstaluj go i po jego uruchomieniu jest tylko jeden przycisk w twoim przypadku uinstall lub coś podobnego kliknij go i tyle... 

Opublikowano

Wcześniej przecież ci działało. Albo namieszałeś w jakiś sposób w systemie, albo coś kręcisz. 

Spróbuj dopisać .vbs po slmgr.

No i mam to samo i nie działało bo było to samo

f3d88a5d0_ahpaann.png

Opublikowano

Uruchom wiersz poleceń z uprawnieniami administratora i pisz:

slmgr.vbs -rearm

Coś musiałeś źle przepisać.

Próbowałem przepisać i skopiować i dalej to samo... Mam z uprawnieniami administratora .

f3d88a5d0_ahpaann.png

Opublikowano

Zainstaluj aktualizację KB971033. Ona wykrywa cracki itp. Jeżeli już ją masz to po prostu przeinstaluj.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

Nazwa 'slmgr nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne program wykonywalny lub plik wsadowy

Wcześniej przecież ci działało. Albo namieszałeś w jakiś sposób w systemie, albo coś kręcisz. 

Spróbuj dopisać .vbs po slmgr.

ㅈㅈ.

Gość kamil40013
Opublikowano

Z tego co pamiętam, jeżeli zostanie wykryty piracki system, to możesz wpisać nowy klucz i go aktywować.

Co ci się pokazuje jeżeli wejdziesz w Mój Komputer---->Właściwości ? Jaki jest stan aktywacji systemu ?

Komunikat, o nielegalności systemu możesz usunąć i wszystko będzie jak wcześniej. (google.pl)

Opublikowano

Z tego co pamiętam, jeżeli zostanie wykryty piracki system, to możesz wpisać nowy klucz i go aktywować.

Co ci się pokazuje jeżeli wejdziesz w Mój Komputer---->Właściwości ? Jaki jest stan aktywacji systemu ?

Komunikat, o nielegalności systemu możesz usunąć i wszystko będzie jak wcześniej. (google.pl)

Nic tam nie pisze o stanie aktywacji. Masz screena: 

http://zapodaj.net/49b105fd162c3.png.html

A co do usunięcia powiadomienia to nie chce mi to działać mógłbyś podać sposób na PW ? 

Wyskakuje mi takie coś jak np. odpalam painta 

http://zapodaj.net/5a0eab94efdbf.png.html

f3d88a5d0_ahpaann.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...