Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy prawie 40 pluginów nie będzie lagowało? C:

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, ilosc wiekszych pluginow to 6-7 a reszta to takie mniejsze :) Zawsze na serwie 20 tps ale chce sie upewnic czy nie bedzie baardzo lagow poniewaz narazie robie serwer na hamachi :)

Za pomoc like.

Coś tu będzie KIEDYŚ xD

Opublikowano

Zależy od komputera/laptopa lub maszyny - sprzęcie.

Ale też ile ludzi będzie grało oraz ile będzie slotów.

Sądzę ,że gra będzie się zacinała.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Jeżeli na starcie mówisz:

Zawsze na serwie 20 tps 

To tak, będzie płynnie chodziło, nie licząc obciążenia Hamachi 

Opublikowano

Przykladowo mam te 40 pluginow i jest na serwerze okolo 50 graczy, czy będą lagi ? Prosze o odpowiedzi doswiadczonych ludzi :)

I zapewniam ze maszyna jest bardzo dobra :)

Coś tu będzie KIEDYŚ xD

Opublikowano

Podaj nazwę ew osiągi maszyny np.

8 GB RAM DDR3

Dysk 5400 obrotów na min

2,4 GHZ 4 rdzenie z turboboost 3,2 GHz intel, ile cache i czy ma cache

to takie podstawowe, przykładowe info. :)

Dodatkowo jaki net i chłodzenie w kompie. Musisz też przydzielić odpowiednią ilość do serwera bukkit(domyślnie CHYBA to 1 GB, a więc na 10 graczy, piszę chyba bo zazwyczaj bawię się serwerem na dedyku i nie kojarzę jak to jest na hamachi)

Opublikowano

Na komputerze nie stawiaj serwera, hamachi tego nie wytrzyma przy 10+ liczbie graczy.

Polecam Ci kupić jakiegoś dedyka na hoście.

Opublikowano

Ale ja nie bede stawial tego serwera na kompie ;-; Wiec tak jak np jest 5 ramu i gra 50 graczu jakis dobry pocesor i lacze to nie bedzie im lagowac ? :D 2-3 odp i zamykam :P

Coś tu będzie KIEDYŚ xD

Opublikowano

Daj listę pluginow, bo 40 dużych a 40 malych to różnica.

Opublikowano

Ale ja nie bede stawial tego serwera na kompie ;-; Wiec tak jak np jest 5 ramu i gra 50 graczu jakis dobry pocesor i lacze to nie bedzie im lagowac ? :D 2-3 odp i zamykam :P

1) Na 5 RAMu to nawet sie serwer nie wlaczy.

2) Co rozumiesz przez "dobry procesor" i "łącze" - podaj DOKŁADNIE a nie "no taki dobry dość"

Opublikowano

Mówisz ze sie nawet nie wlaczy? To bardzo ciekawe, poniewaz przydzieliłem na serwer hamachi tylko chyba 500mbramu i wszystko dziala ;-;

Coś tu będzie KIEDYŚ xD

Opublikowano

on napisał 5 RAMu nie napisał że 5 GB :)

O to jemu chodziło... Dlatego napisał że serwer nawet nie wystartuje bo przy 5 MB faktycznie nie ma co liczyć(a powtarzam nie napisał że ma na myśli GB).

Dodatkowo pisząc 5 GB masz na myśli ogólnie RAM, czy RAM zarezerwowany dla serwera? Jaki dysk(ile obrotów), bo to też jest dosyć ważne moim zdaniem(autosave jest robiony na dysku - to z RAMu zapisuje na dysk).

Opróćz tego prosiłem o konkretne dane, a nie jakieś dobre albo dobry procek - bez sensu -.-

Skąd mamy wiedzieć co wg Ciebie jest dobre? a może masz viste z prockiem 1GHz i jest dobra bo tw tata ma windows 2000?

Skoro mamy napisać czy nie będzie lagów to napisz parametry techniczne, bo tak to sobie może rzucić monetą i napisać posta.

Lista pluginów też by się przydała, a skoro masz 40 pluginów i to takich których nie da się w skript to martwi mnie ile masz skryptów. Może i teraz jest 20 tps, ale potem? Ja bym polecał dedyka. Serwer online 24/7, a serwer na kompie też ciągnie wydatki(a koszt prądu? nawet jak robisz zazwyczaj na nim po 8h i tyle samo będzie włączony serw(np autorun), to nie zmienia to faktu że komp się zużywa, a rachunki za prąd wzrosną.

Opublikowano

Tak wszystko będzie sprawnie działać.

Wgraj sobie dodatkowo silnik spigot.

Zbieram +

Opublikowano

Daj listę pluginow, bo 40 dużych a 40 malych to różnica.

Ponawiam zapytanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...