Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Urgot.

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Co o nim sądzicie? Według mnie jest trochę za wolny, strasznie szybko wbija lvl w rundzie, ale ma słabą ultra umiejętność.

Opublikowano

( Minecraft Ci się znudził ,czy chcesz być tutaj moderatorem : P )

Wedlug mnie w obecnej mecie odpada ,jest strasznie manożerny CD jak na harras ma dosyć długie ,przeliczniki dobre tylko na early. Według mnie brakuje mu mobilności co mocno osłabia go w TF przy takiej Vayne/Tristana/Jinx/Draven.

Jest to postać na zupełnie inną metę ,gdzie grają mniej mobilne postacie i raczej papierowe.

Powinni dodać mu jakiś true dmg i zmienić WSZYSTKO w jego ulcie.

Zakładam ,że masz 6-8lvl ( po temacie pewnym ) nie jest on dobrą postacią na ten poziom w poziomach 1-20 ,gdy jeszcze runy i masterki nie odgrywają większego znaczenia gra się postaciami typu YI,Ryze,Katarina,Teemo, Kha Zix , Lee Sin postacie te też nawet Teemo są lepsze od Urgota.

W ogóle jest słaby ,każdy ADC jest lepszy.

Do tego Urgot ma tylko opłacalne wymiany i ciężko się nim gra,by go ogarnąć trzeba go albo mainować lub też specjalizować się w ADC i mieć ELO powyżej 2000 ,bo nie widziałem jeszcze dobrego Urgota poniżej 2000.

47990292595971448862.png

Opublikowano

@up Nic mi się nie znudziło :P

Ogólnie gram Masterem, Ashą i Vel'Koza chce kupić. Urgotem zagrałem dwie rundki dla testu :)

Opublikowano

To jak już wbijesz do golda za parę lat to możesz nim pograć bo sam buildu nie umiesz złożyć teraz, a masterki musi mieć specyficzne, grałbym 15/15/0 albo wszystko na jedną kartę 30/0/0, sam go nie ogarniam będąc w g4 i na rankedzie chyba nigdy bym go nie picknął.

Opublikowano

Ja też pograłem sobię nim jedną rundke pierwszy raz w życiu nim grałem odrazu na normala i wygrałem. Bardzo mi się jego „q” można go używać prawie cały czas tylko ta mana :/ a „r” jest bardziej przydatne na początku pod wieżą. Ja polecam jeżeli umie się nim grać.

Opublikowano

@up dokładnie, q można cały czas używać.

Mana to nie problem, wystarczą odpowiednie przedmioty + potionki :P

Opublikowano

Manamune... what? Daj znać jak zobaczysz gdzisś Dravena, Caitlyn czy Jinx z tym itemkiem, ADC dostaje blue wtedy kiedy apc ma  nastackowaną łezkę lub gra pasywnie i nie ma problemów z maną, albo sam robi z supportem blue enemy...

Opublikowano

Manamune... what? Daj znać jak zobaczysz gdzisś Dravena, Caitlyn czy Jinx z tym itemkiem, ADC dostaje blue wtedy kiedy apc ma  nastackowaną łezkę lub gra pasywnie i nie ma problemów z maną, albo sam robi z supportem blue enemy...

Są takie postacie ,które potrzebują many np. Ashe,Urgot,Ezreal.

Fakt ,że najbardziej na Urgota ,ale na rankedzie najczęściej widzę Ashe z łezką :)

47990292595971448862.png

Opublikowano

Ślepy, głuchy, everything.

Mówie o Urgocie a nie o Dravenie ;_;.

W early na pewno nie dostanie blue bo to wtedy ma problemy z maną geniuszu.

Opublikowano

Jakoś dziwne że w 90% udaje nam się zestealować blue enemy, i adc oraz jungler mają blue, spróbuj wejść w 2;05 na blue enemy z twoim teamem, focus junglera i blue jest wasze bo blue go obiło, a potem śmigacie na wasze blue... proste silverku

Opublikowano

Na prawdę? Urgot? Człowieku, jeśli miałbym wymienić listę najgorszych ADC (bez team-comp'u), to Urgot był by pierwszy. Może tylko ulti się na coś zdać, gdy w teamie masz nukerów, poza tym ta postać jest totalnie USELLES. Widziałeś na wyższym Elo jakiegoś Urgota? Dokładnie, nie kupuj lepiej tego szitu, taka rada ;) Jeśli chcesz adc na jakieś 20 lvle, to polecam Caitlyn, Ashe, Sivir, lecz dobieraj postacie tak, by syngerizowały się z innymi, np. Sivir + Zilean na bocie - 2x ms, Ashe + Leona, stunn, stunn i tak na dokładkę stunn, a gdyby czegoś brakowało to slow ;) Więc jak najbardziej nie polecam Urgota.

Ślepy, głuchy, everything.

Mówie o Urgocie a nie o Dravenie ;_;.

W early na pewno nie dostanie blue bo to wtedy ma problemy z maną geniuszu.

Wyjdź i nie wracaj człowieku...

Opublikowano

Wypowiem się jeszcze raz :) Jeżeli masz dość PZ to kupuj jeżeli chczesz bo kiedy indziej będziesz go miał..30 lvl wszystkie postacie nie ma na co wydawać xD (jeżeli będziesz grał długo w lola to kiedyś będziesz miał wszystko)

Opublikowano

A kto powiedział, że Urgot jest tylko na adc? Ryze to też teoretycznie mag na mida, ale obecnie częściej widywany na topie. I właśnie o topa mi chodzi, tam Urgot sprawdza się bardziej niż na bocie. Ma przyjemny harras z q, jeśli przeciwnik chce podejść do farmy, rzucamy e i na**** z q. Ma Slowa z aa i q przy odpalonej tarczy w, obniżenie arrmora z e i dmg z pasywki, i 60-120 arrmora i mr z ulta. Co do ulta, jeżeli nie umiesz go użyć, to faktycznie lepiej tego nie rób, zwłaszcza jak poszedłeś nim w pure ad. Ult najlepiej się sprawdza gdy twój jungler chce Cię zgankować, niekiedy nawet flash nie wystarczy przeciwnikowi aby uciec. Jeśli nie umiesz grać Urgotem to nie graj, ale nie płacz wszędzie o tym, że jest to useless champ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...