Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uruchomieniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Postanowiłem się zarejestrować i zadać to pytanie, ponieważ od 2 dni staram się znaleźć rozwiązanie i nic nie pomaga.

Otóż posiadam laptopa z windowsem 7 HP 64 bit. gram w Mu już od bardzo dawna i nigdy nie miałem większych problemów z uruchomieniem gry.

Po 2 latach użytkowania doszedłem do wniosku, że przydałby się format mojej maszynce. 

Po formacie zainstalowałem sterowniki, directx 11, grę pobraną ze strony webzen oraz browser.

Po logowaniu klikam start, uruchamia się luncher więc klikam dalej "start game". 

Pojawia się game guard, ładuje i... no właśnie nic. Za żadne skarby nie pojawia się okno z grą. 

Przeszukuję google w poszukiwaniu pomocy, próbowałem wszystkiego.

Uruchamiam grę w zgodności z win xp, robiłem kolejnego formata, kilka razy reinstalowałem grę i browser, nawet zgodnie z poradnikami grzebałem w ustawieniach i zmieniałem "zapobieganie wykonywaniu danych", zmieniłem przeglądarkę, wyłączyłem firewall i nadal nie ma żadnego efektu.

Nie wiem już co mam zrobić, przed formatem gra chodziła bez zarzutu na tym samym sprzęcie i systemie. 

Co się stało i jak to naprawić?

Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc bardzo proszę o radę, bo sam już nie wiem co mam robić.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Opublikowano

w zależności od versji mu online ... 

jeśli jest to s6 to musisz sobie up-date netframeworków zainstalowac i odpowiednie bliblioteki...

(możesz spróbować zainstalować 3.5 a później zupdatować go do 4.0 i znów do 4.5 w tedy powinno pójść gdyż miałem podobny problem...) 

Opublikowano

Przede wszystkim nie powiedziałem, że jest to global.

Dokonałem za to intrygującego odkrycia. Otóż zdenerwowałem się i zacząłem włączać grę raz za razem.

Jak tylko pojawiał się gg ponownie uruchamiałem lunchera. Po 3-4 próbie otworzyło się okno z grą!

Tylko 1, ale jednak. Teraz kiedy chcę odpalić grę wystarczy, że włączę ją kilka razy i w końcu odpali.

Jest to nieco irytujące, ale przynajmniej mogę grać.

Potrafi ktoś wytłumaczyć dlaczego jest z tym taki cyrk?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...