Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usuwanie śmieci z komputera

Decav

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć  , od jakiegoś czasu , komputer a zarazem system , się wolno ładuję , w grach już widać spadki fps.

Chcę się wziąść za komputer , tylko właśnie nie posiadam windowsa 7 , żebyscie nie pisali , żebym formata robił. :p

Więc prosiłbym was , abyście mi coś doradzili aby komputer dobrze pracował jak kiedyś.

Pierwsze co już zrobiłem to komputer przeczyściłem z kurzu , sprężonym powietrzem.

Opublikowano

Rejestr przeczyść programem CCleaner.

Usuń zbędne programy, za pomocą Revo Unistall.

Możliwe, że masz dużo aplikacji uruchomionych w tle, więc przejdź do menadżera zadań, zobacz które są nie potrzebne i za pomocą wbudowanej opcji w Windowsie - msconfig, wyłącz nie potrzebne programy uruchamiane podczas startu systemu.

Opublikowano

Rejestr przeczyść programem CCleaner.

Usuń zbędne programy, za pomocą Revo Unistall.

Możliwe, że masz dużo aplikacji uruchomionych w tle, więc przejdź do menadżera zadań, zobacz które są nie potrzebne i za pomocą wbudowanej opcji w Windowsie - msconfig, wyłącz nie potrzebne programy uruchamiane podczas startu systemu.

w tle raczej nic , ccleanera zawsze używam , od początku jego istnienia ;p. Mam na kompie teraz tylko , sterowniki do karty graficznej "dzwiekowej i sieciowej", net framework 4 i antywirusa AVG i adobre flash player. Tylko to ; p

I to dziwne , teraz mam przeczucie , jakbym komputer miał nowy tak jak kiedyś ,a nie zachowywuje się tak jak kiedyś ...

Opublikowano

Odświeżam co 24h to raz, a dwa, proponuję żebyś zainwestował w jakiegoś naprawde dobrego antywira typu norton. Były czasy że komp naprawde mulił. CPU pracowało po 20% przy wyłączonych all programach, ale zrobiłem solidne czyszczenie owym antywirem i znowu było wszystko okej, tak jak przy zakupie kompa. 

Dłuższej grafiki się nie dało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...