Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Windows 8?

YaszczuR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszcie swoje opinie na ten temat. Jestem ciekaw :P

I tu na początek moje pytanie:

Warto zostać na Windows 7 czy kupić 8? :D

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Nowszy, szybszy, wydajniejszy, prostszy, ładniejszy, DX 11.1.
Ale czy warto trzy stówy wydawać siedząc na 7, to nie jestem pewien ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A ja jestem pewny że nie.

Ściągnij pirata i sprawdź sobie jak to wygląda. wg. mnie nie warto ale to jest moja opinia. Szybszy? Tsaaa. Mniej ramu zżera to wszystko. Wyglądem mi nie przypadł do gustu a ten denerwujący start to szkoda słów. Niby są te dodatki ale to nie jest warte świeczki. Pomyśle o tym jak skończą wspierdać 7. Bo aktualnie nie polecam ruszyć dupy.

graphic.png
Opublikowano

Na początku było ciężko się przyzwyczaić, ale teraz nie zamienił bym go na żaden inny system okienka :D

Szybki, stabilny, a metro można świetnie spersonalizowane :)

Opublikowano

Tak to prawda. Jak się dobrze spersonalizuje metro to jest to bardzo dobra rzecz. Czekam na dalsze opinie

Opublikowano

System bardzo fajny, a metro wygląda ładnie.

Jak dla mnie warto instalować. Łącznie miałem 2 blue screeny od ponad 1,5 roku. Jeden jakoś się sam z siebie zrobił przy włączaniu, a drugi to moja wina bo źle włożyłem ram xD

Ogółem polecam go od siebie. Nie zamieniłbym go na żaden inny. Najlepiej to zobacz u kogoś albo co, bo z pirackimi są problemy.

graphic.png

Opublikowano

Windows 8/8.1 jest systemem ewidentnie szybszym, ale metro jest ujowe, do tego niektóre rzeczy są w nim bardziej pochowane niż w 7. Ogólnie 7 jest bardziej intuicyjny i ładniejszy chociażby ze względu na Aero, którego w W8 nie ma. Jeśli masz 7 to ja bym się nie przesiadał (sam mam 7 i nie zamierzam się przesiadać na nowszy póki nie wydadzą jego konkretnego następcy, który będzie mi odpowiadał zarówno wizualnie jak i funkcyjnie). Co innego jeśli miałbyś Xp/Viste, wtedy przy kupnie nowego systemu zdecydowałbym się raczej na Windows 8.1

Opublikowano

Prosta sprawa, ja przesiadłem się na 8.1 z "przymusu" bo aktualizacje DX i okrojona grafika na Win7, a jak Ci tak bardzo na tym nie zależy lub też masz średni sprzęt, to zostań na 7.

Da się przyzwyczaić, mi się loguje od razu do pulpitu pomijając metro i jest dobrze.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Mam Windows 7 i dobrego kompa.

Zdecydowałem. Kupię WIndows 8. Dzięki za pomoc

Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...