Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z chowaniem pictureboxa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam taki dość spory problem. Mianowicie mam timer który tworzy pictureboxy, ale na start nie mam żadnego pictureboxa. Chcę, żeby po utworzeniu pictureboxa po jakimś czasie został on schowany. Problem jest taki, że jak napiszę "PictureBox3.Hide()" to mi wywala błąd że ten picturebox nie istnieje (zostanie stworzony podczas działania aplikacji). Idzie to jakoś ominąć?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

To może prościej dać tego pictureboxa na samym początku tylko z wartością Visible=True

Wtedy timer by ko pokazywał a na koniec znowu chował

Opublikowano

To może prościej dać tego pictureboxa na samym początku tylko z wartością Visible=True

Wtedy timer by ko pokazywał a na koniec znowu chował

www.mpcforum.pl/topic/1199469-jak-dodac-item-do-formy/#entry10278124

zapoznaj się z tym tematem :)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Daj tam sb zmienna np i potem w name dodawaj sb ta zmienna wiec beda np takie nazwy

Picturebox_1

Picturebox_2

I przy kazdym ticku dodajesz 1 do i

Wtedy mozesz schowac tylko dany picturebox

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...