Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sored vs CubeHost vs MineServ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Który hosting jest najlepszy z tych co podałem? Może jakieś własne propozycje, liczę na dużo czytania z mojej strony ;) 

Opublikowano

Na Sored serwera nie miałem jednak miałem na dwóch pozostałych.

Pomiędzy tymi dwoma ja bym wybrał Mineserv.

Mineserv według mnie posiada:

Lepszy panel,

Większą stabilność,

Lepszą pomoc techniczną.

1399648286-U815990.png

Opublikowano

Z SoRED'em nie miałem do czynienia, lecz wiem, że jest on profesjonalny. CubeHost jest dobrym hostingiem, ale ma limit komend w ItemShopie (Na serwerze 10 slotów, nie wiem jak na większych) za to odradzam MineServ. Kiedyś miałem tam serwer, cały czas się wieszał i były lagi, nie dało się grać.

Opublikowano

Cena zawsze idzie w parze z jakością.
Coś za coś.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Sored.pl daje ci:

-profesjonalność

-ts3 i www w cenie serwera

-masz dostęp to ftp i ssh

-brak kruczków lub haczyków

minus:

-nie mają itemshopa

Opublikowano

Cubehost.pl ;)

- bardzo dobre serwery (brak lagów)

- niska cena

- miła obsługa, zawsze pomoże

- szybkie wsparcie techniczne

- łatwy w obsłudze panel

- własna domena

- itemshop

itd.

Opublikowano

Napewno nie polecam Ci cubehosta, mineserv taki sobie miałem serwer ale nic zachwycającego. SoRED jeden z najbardziej profesionalnych hostingów z jakim miałem do czynienia, bardzo wydajne maszyny, ładny design strony/itemshopu, kupując u nich serwer możesz zagadać żeby dostać za free ts'a.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Według mnie najlepszy jest SoRed , posiadałem tam serwer i moje wrażenia są doskonałe.. Jest to jeden z najbardziej profesjonalnych  hostingów przy czym mają bardzo stabilne maszyny i oczywiście świetne wsparcie techniczne :) 

Osobiście polecam ;)

1391501805-U179206.gif

1 kliknięcie to spalenie 1.42 kalorii, ale klikając Lubię to magicznym sposobem nie spalasz nicspróbuj na moim poście !

Opublikowano

Cubehost.pl .

- własna domena , itemshop , szybka pomoc administracji itp.

Opublikowano

@UP Ty jesteś 20 rdzeniowy. Takich procesorów jeszcze nie ma. ;>

FiberHost jest chujowy, jak przekroczysz chociaż o 1MB limit ramu, to Ci serwer wyłącza..

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Są, dwu procesorowe.
FH to sobie wynajął: http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/enterprise/2014-MG-256.xml żeby im taniej wychodziło, ale w cale taniej nie wychodzi, bo cena jest wyższa.
A jak pada taka maszyna to dwa razy więcej klientów ma problem ;)

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

@UP Ty jesteś 20 rdzeniowy. Takich procesorów jeszcze nie ma. ;>

FiberHost jest chujowy, jak przekroczysz chociaż o 1MB limit ramu, to Ci serwer wyłącza..

Jak to nie ma ... Sa.. Tylko nie widziales :)

@topic

Sored najlepszy ale nie ma itemshopa :(

Ucze sie pisanie Pluginow!

:ninja:

Opublikowano

Z CubeHostem nie miałem doczynienia, za to mogę polecić oba pozostałe hostingi. MineServ jest świetny jeśli szukasz czegoś łatwego w obsłudze, z wygodnym panelem. Sored za to ma świetne VPSy. Na obu hostingach nie ma lagów, na obu pomoc techniczna jest szybka i profesjonalna.

Ktoś tam wyżej pisał że cena zawsze idzie w parze z jakością. Mylisz się, czego świetnym przykładem jest craftserve.pl, serwery mają co najwyżej przeciętne, panel może i fajny ale tylko kiedy działa :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z tych 3 mogę polecić Ci mineserv :) Miałem tam serwer i żadnego laga, problemu ani czegokolwiek :)

Opublikowano

Ja osobiście mogę polecić SoRED.pl i CubeHost.pl, testowałem serwery na obu hostingach i dawały sobie naprawdę dobrze rade.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...