Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League Of Legends czy bd dobry taki oto komputer?

Example Changed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam Pytanie Dotyczące Fps.

Mam Zamiar Kupic Nowy Komputer I Właśnie Tu Tkwi Problem.

Nie Wiem Ile Bd Mial Fps.

Może Wy Mi Coś Doradzicie Tu Jest Opis Kompa Oczywiście Stacjonarny : 

Płyta Głowna - GIGABYTE GA-F2A88XM-HD3

Procesor - Cztero Rdzeniowy AMD APU  A8-5600K.           4 x 3.6Ghz

CHŁODZENIE - ORYGINALNY Radiator Z Wentylatorem AMD

PAMIĘĆ - 8GB/1333 DDR3

KARTA GRAFICZNA ZINTEGROWANA AMD Radeon HD7560D

Chodzi Mi O To Ile Bym Mial Fps Na Najwyższych Detalach Dla Jak Najlepszej Grafiki.

Z Góry Dziękuję.

Opublikowano

Spokojnie dasz rade wyciagnac 60fpsow wzwyz. 

Prace nad pierwszym, solowym serwerem rozpoczete zostana dnia ------ :

- Kompletowanie pomysłu - 71%

- Serwer : * Strona clienta - 2% * Strona serwera - 5%

- Strona - 0%

- Forum - 0%

Opublikowano

Hmm a jeszcze jedno pytanko w tym komputerze jest tak zwany "tryb turbo" ktory podnosi procesor z 3.6ghz na 3.9ghz.A to by zwiększyło fps np o 5? bo bym chcial nawet nagrywac Poradniki itd..

Opublikowano

Nie WiEm ZioMek CzY Bd Ci Dzi@uauo AlE ChYbA T@K Bo Ja Mam Pod000bny K[]mp I Mi Działa Ale Tb R@czej Bd DzIaŁaĆ Na JaKieŚ 100 FpS AlBo i WiEcEj NoM.

Opublikowano

Dobre parametry komputera, ok 70fpsów będzie, ja mam znacznie mniejsze i na średnich ponad 100 mam więc dont worry, lekko pójdzie.

Opublikowano

Zakładam, że to komp z allegro, nie polecam. Poszukaj sobie zestawów lepiej na forach komputerowych.

Jednakże powinno być te 60 fps, nie jestem pewien jak z kartą tylko;d

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

zintegrowana  To znaczy że jest razem z płytą główną

Nie tylko ;)

Karta Zintegrowana nie ma swojej własnej pamięci, tylko bierze pamięć RAM, by funkcjonować :)

Co do tematu:

Spokojnie wyciągniesz te 60-70 FPS ;)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

AMD'ki ogólnie nie służą pod gry , polecał bym zainwestować w intelka i7+ :)

Tak to wyciągniesz z 80 fps

A co on ma nagrywać frapsem gry, streamować, czy grać w Wieśka na full detalach, lub obróbki video ? raczej nie a i7 to kosztowna sprawa.

Popatrz na Q9550. Procek ma kilka latek za pasem, a nad sobie doskonale radzi podkręcony do 4GHz.

Opublikowano

#UP

Hmm a jeszcze jedno pytanko w tym komputerze jest tak zwany "tryb turbo" ktory podnosi procesor z 3.6ghz na 3.9ghz.A to by zwiększyło fps np o 5? bo bym chcial nawet nagrywac Poradniki itd..

No sam nie wiem... Spokojnie lol pójdzie na średnich w miarę komfortowo.

Co do nagrywania to będzie gorzej. Mogą fps dropić, choć ja mam słabszy a nagrywanie Actionem daje radę

Opublikowano

i7 pod taki sprzęt? rozumiem, że to miał być żart.

Ja polecam jakąś starą i5 będziesz wyciągał na full detalah 60 fps

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

Co ma procek do FPS? Nie masz dedykowanej karty graf = ok 50fps na średnich. Procek głównie odpowiada za przetwarzanie danych czyli wczytywanie tekstur itd. Jeszcze chciałem dodać ze w lolu możesz mieć nawet i 100fps a i tak bedziesz miał ok 55(zależy od monitora) oko od ok. tej wartości nie widzi różnicy. Pozdrawiam wszystkich czternastoletnich informatyków ktorym ojciec kupił gotowego kompa i nie maja pojęcia jakie maja bebechy. jol

Opublikowano

Co ma procek do FPS? Nie masz dedykowanej karty graf = ok 50fps na średnich. Procek głównie odpowiada za przetwarzanie danych czyli wczytywanie tekstur itd. Jeszcze chciałem dodać ze w lolu możesz mieć nawet i 100fps a i tak bedziesz miał ok 55(zależy od monitora) oko od ok. tej wartości nie widzi różnicy. Pozdrawiam wszystkich czternastoletnich informatyków ktorym ojciec kupił gotowego kompa i nie maja pojęcia jakie maja bebechy. jol

dobra ty informatyk to jakiego ty bys polecil kompa? ;3 do wydania mam 1500zl.

Opublikowano

cena obecnego amd - 300zl, najtanszy i7 1000zl+, nie kazdy ma kase starych jak ty...

@topic

Na zintegrowanej karcie gowno zrobisz. Wyciagnie moze 30 fps, w tf-ie mu sie bedzie ekran freezowal.

Ogolnie komp chujowo zlozony. Za duzo ramu. Dziwny procek. Brak karty graficznej zewnetrznej. Ogolnie kupa.

Opublikowano

ok do wydania mam 2tyś zł to jakie części polecicie do kupienia ? tak zeby mi nawet lepiej chodziło niż tak jak na samej gorze napisałem możliwe są kwoty wszystkiego 2tyś+

Opublikowano

Procek: Polecam jakąś nawet słabą i5 z odblokowanymn mnoznikiemm, albo phenoma x4

Karta graficzna: Polecam albo słabą r7 (260) albo radeon 7790 (mam wersje 1gb, super karciocha)

Chłodzenie procka: Jak chcesz bawic sie w oc - silenciumPC fortis 1225 - swietne, jesli nie - box

Ram: Zadna gra nie obsluguje jeszcze wiecej jak 8gb, ale 4gb starczy ci na wszystko, byle wmiare szybki (1333+)

Zasilacz: NAJWAZNIEJSZA CZESC KOMPA. OCZ, Corsair te firmy mialem i polecam, sam mam obecnie corsaira 550w

Obudowa: Jakakolwiek, byle by miała chłodzenie (radeony i amdki sie grzeja)

MOBO: W sumie w dzisiajszych czasach to jakiekolwiek pod i5 albo phenoma 

Ja bym to kupil. Oczywiscie uzywane, bo koszt takiego zestawu nowego, to ok 3 tys, a uzywane wylapiesz do 1.5 - 2 tys.

I jeszcze jedna mala rada odemnie. nie kupuj  ge-force 650, radeon 7790 w tej samej cene, a zjada ją na śniadanie, nie wiem dlaczego ta karta jest tak popularna.

Ogolnie swojego kompa skladalem 2 miesiace, nie dlatego ze nie jestem ogarniety, ale czekalem na okazje i badalem rynek. Jesli chcialbys dokladnej pomocy, napisz mi na pw, napewno odpisze.

Opublikowano

ja na full detalach itd itp z 8 gb ram  prockiem amd FX 6100, i karta nvidia gtx 550ti jade na stale 60 fps nwm czy twoj jest lepszy ale sobie porownaj i bedziesz mial 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...