Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HP u moba i pobieranie plików z Navi.

Gość Weeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od wczoraj bawię się na plikach Terenzo ( jest to moja pierwsza przygoda ogólnie z serwerami metina ) i cały dzisiejszy dzień spędziłem na tym aby zmienić HP mobowi o ID 2002 ponieważ wywala po jego uderzeniu.

Pobieram plik z SQL ( eksport ) i gdy wrzucam ten plik na ftp wszystkie NPC oraz moby mają białą nazwę i nie można ich atakować.

Później próbowałem po wyciągnięciu z Navi mob_proto zmienić nazwę na mob_proto_sql i wstawić to do Metin2 Ultra Tool by JachuPL i wtedy pojawił się ten błąd :

http://screenshooter.net/7629332/cepxxqk

Co w takim razie zrobić aby można było zmienić HP temu mobowi ?

I mam jeszcze jedno pytanie.

Czy w plikach by Terenzo jest to normalne, że zaraz po uruchomieniu serwera "muli" ? Chodzi mi o to, że ja mogę normalnie wejść ale kolega musi poczekać kilka minut aby się zalogowac. Tak samo muszę troszkę poczekać aby podłączyć się przez FTP.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

wyjmij z paczki mob_proto.txt znajdź linijke z tym pająkiem, zmień z 0 hp na 1+ wrzuć ten plik do sftp zastopuj serva odpal i wszystko git :)

Opublikowano

wyjmij z paczki mob_proto.txt znajdź linijke z tym pająkiem, zmień z 0 hp na 1+ wrzuć ten plik do sftp zastopuj serva odpal i wszystko git :)

Na plikach terenzo wszystko co się robi w SQL trzeba wrzucać do SQL w plikach i chciał bym się dowiedzieć jak to zrobić bez żadnego kombinowania ;p.

Opublikowano

bierzesz musisz to przekonwertować do txt programem specjalnym do tego i wtedy wrzucasz do db. Polecam program JachuPL.

Pisałem o tym w temacie, pobrałem Mob_Proto i jak tam chcę do wstawić pojawia się :

http://screenshooter.net/7629332/cepxxqk
Opublikowano

konwerter jaki miałeś robi błedy, zapewne niepotrzebnie dorzuca ci znaki "  ' przy wartosciach liczbowych albo konwertuje liczby ujemne np -15 na zbyt długi ciąg znaków (z tym problemem tez się mozesz spotkać)

Opublikowano

konwerter jaki miałeś robi błedy, zapewne niepotrzebnie dorzuca ci znaki "  ' przy wartosciach liczbowych albo konwertuje liczby ujemne np -15 na zbyt długi ciąg znaków (z tym problemem tez się mozesz spotkać)

To co zrobić w takim wypadku ?

Opublikowano

Poszukać innego konwertera/poprawić wpisy ręcznie

Znasz jakiś inny konwerter oprócz tego by JachuPL ? Szukałem i znalazłem same SQL - XML itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...