Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rozdzielczość i lagi

sdr123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam laptopa, minecraft chodził tu bez ścin na serwerach hc aż do pewnego momentu. A więc w sobotę zmieniłem rozdzielczość ekranu ogólnego z maks na minimum, a później z minimum na maks i po wejściu w Minecrafta mam ściny konkretne. Robiłem format, wyczyściłem laptopa od wewnątrz, robiłem dwukrotną defragmentację oraz czyściłem rejestr dwoma programami. Ustawiłem najmniejsze detale i wyłaczyłem zbędne opcje (wcześniej wszystko miałem ustawione na full). Lagi mam nadal... Co polecacie robić? Za każdą pomocną odpowiedź daję plusik.

PS. za pisanie postów typu :zainstaluj optifine: albo :usun niepotrzebne programy: albo :dopisz więcej ramu: od razu zgłaszam jako spam.

Opublikowano

Windows 7, 3gb ramu,  Intel Core i3 2.3GHz, Directx 11

Dodam, że gra wcześniej goliła na full detalach płynnie, bez ścin.

Opublikowano

MineCraft zmienia się od środka, jego kod jest co chwilę zmiany, tak samo jak ustawniea.

Kiedy dokladniej Ci ta gra smigala?

Opublikowano

Do soboty wieczorem, po zmianie rozdzielczości na najniższą zaczęły się te lagi :< Zmieniłem rozdzielczość na najwyższą, resetowałem kompa i nic... Już od paru lat gram w mc na tym lapku i nigdy mi nie lagowało tak jak teraz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...