Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Szary screen - jak naprawić

PanHarnaś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-365168-0-91643900-1399316286.png

Witam

Często ludzie mają problemy z szarym screenem. 

post-365168-0-79597100-1399305678.png

Jest to spowodowane tym że nie macie zainstalowane "Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013" 
Należy pobrać i zainstalować wersję x64 lub x86. Zależy ilo bitowy system windows posiadacie.

Po zainstalowaniu włączyć grę i poczekać z 30sekund

Download : 

Scan : 

x64 

x86 

Proszę o zbicie kilku % : |

x

Opublikowano

Po zainstalowaniu Visual Studio nadal podczas ładowania mam ten szary screen

Na pewno zainstalowałeś dobrą wersję visuala ? ;_;

x

Opublikowano

Tak... Visual 2013 dla 64bit nawet resetowałem kompa i odinstalowałem te Visual 2012

A jak by mi to działało to jak to wygląda ? Jakiś filmik / animacja / screen ładowania ?

Opublikowano

Tak... Visual 2013 dla 64bit nawet resetowałem kompa i odinstalowałem te Visual 2012

A jak by mi to działało to jak to wygląda ? Jakiś filmik / animacja / screen ładowania ?

To naprawdę nie wiem jak ci pomóc. Screen ładowania wygląda tak samo :) Szare tło z buźką. może za krótko czekałeś ?

x

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam system 64bit i gdy zainstalowałem visuala 64bit to miałem cały czas ten ekran ładowania ale jak zainstalowałem 32bit to już działa :D

I AM JUSTICE

hellsing_forum_signature_4_by_edd000-d3j

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak nie dodajemy nic nowego do poradników to ich nie odświeżamy.

@@ 

Ja mam zawsze szary ekran na początku i po jakiejś minucie on znika i można normalnie grać.

Jak byś nie ogarnął ten "szary screen" to jest loading screen =.= tylko bez Visual C++ Redistributable Packages gra ci się nie załaduje .....

x

Opublikowano

Jak byś nie ogarnął ten "szary screen" to jest loading screen =.= tylko bez Visual C++ Redistributable Packages gra ci się nie załaduje .....

Czemu ma mi się nie załadować, skoro zawsze się ładuj.. wystarczy poczekać minutke i ten szary screen zniknie.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Czemu ma mi się nie załadować, skoro zawsze się ładuj.. wystarczy poczekać minutke i ten szary screen zniknie.

kur** mać aż tak trudno zrozumieć ? widocznie masz to już zainstalowane na komputerze. =.=

x

Opublikowano

Jakbym miał to by się tak nie pojawiało tylko od razu przeszłoby do menu

downa masz czy tak na serio ? TEN SZARY SCREEN TO JEST NORMALNY LOADING SCREEN.

Bez Visual C++ Redistributable Packages gra nie załaduje się tylko szary screen będzie cały czas widniał. Naprawdę masz aż taki problem ze zrozumieniem tego ?

x

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam Visual C++ Redistributable Packages i mi się gra nie ładuje. Nie wiem czemu, ciągle szary screen. Mam wersję systemu 32bit zaistalowałem x86 bo x64 nie mogłem czekam 5 minut i dalej ta szara buźka. Jakieś sugestię?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...