Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mam VPS'a i co teraz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Chcialbym sie dowiedziec co robic gdy kupilem serwer VPS? Chodzi mi o to ze chce postawic na nim serwer Minecrafta. Za co mam sie najpierw wziasc? Oraz czy mozna postawic na nim tez strone www?

Opublikowano

Jeżeli interesuje Cie instalacja serwerów minecraft oraz strony, to mogę wykonać to odpłatnie w pełni profesjonalnie :)

Zazwyczaj trzeba posaidać DUŻĄ wiedze na temat serwerów linuxowych, jeżeli nie znasz sie na czyms takim, to lepiej sobie odpuść i kup serwer w hostingu gier :)

Opublikowano

Najpierw musisz wiedzieć jaki system zainstalowany jest na tym vps'ie, podejrzewam, że to debian. Potem podłączasz się przez jakiś program, np. putty do konsoli tego serwera. No i instalujesz jave, ściągasz bukkita i pluginy. Jeśli znasz się na konsoli debiana mogę ci pomóc ;)

@edit

Duża wiedza hahaha beka, koleś, każdy po przeznaczeniu 15 minut nad chociażby tym poradnikiem:

http://pl.wikibooks.org/wiki/Ubuntu/Podstawowe_polecenia

by to ogarnął :D

A i wiesz że handel na forum jest zabroniony?

Jesli pomoglem daj Like.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...