Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

karta graficzna, taktowanie

Abesss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie taktowania są jak karta jest w spoczynku, więc o co chodzi? Nawet tego nie napisałeś.

graphic.png

Opublikowano

Odpaliłem pierwszą lepszą grę - czyli w tym wypadki lol, i taktowanie się nie zmieniło. 60fps, ni więcej. 

Opublikowano

@2up, wystarcza lecz kolega przy gorszej karcie wyrabia więcej fps....

@up odpaliłem 3dmarka, taktowanie wzrosło. Mam pytanie, czy można jakoś ustawić stałe taktowanie? (by zwiększyć fps np do 100)

@edit. Jeszcze jedno pytanie. Zauważyłem, że taktowanie pamięci ram wynosi 800, zamiast 1600. Możliwe, że coś zebałem w uefi lub gdzieś indziej? h

ttp://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-9-9-9-24-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/
Opublikowano

Okej, dzięki za odpowiedź. 

Pozostaje kwestia różnych taktowań karty, chodzi mi o to by sprawdzić czy będzie stabilnie (fps +/- 100) a tak w każdej grze 60mam... W kazdej głupiej grze 60fps, a że lubię sobie ponagrywać jak gram, a wiadomo iż spadki jakieś są, koniec końców mam mało klatek, przez co (nie pytajcie xD) tnie mi dźwięk...

Opublikowano

Okej, dzięki za odpowiedź. 

Pozostaje kwestia różnych taktowań karty, chodzi mi o to by sprawdzić czy będzie stabilnie (fps +/- 100) a tak w każdej grze 60mam... W kazdej głupiej grze 60fps, a że lubię sobie ponagrywać jak gram, a wiadomo iż spadki jakieś są, koniec końców mam mało klatek, przez co (nie pytajcie xD) tnie mi dźwięk...

1. Wyłącz V-Sync w grach co pozwoli uzyskać więcej niż 60FPS.

2. Jak chcesz katować kartę na max taktowaniach to zmień ustawienia zasilania w sterowniku.

Opublikowano

1. Wyłącz V-Sync w grach co pozwoli uzyskać więcej niż 60FPS.

2. Jak chcesz katować kartę na max taktowaniach to zmień ustawienia zasilania w sterowniku.

Dzięki wielkie za odpowiedź! Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...