Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Katarina- co kupować?

ArcheR.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Budować postać trzeba pod przeciwny team. Na pewno katarinka potrzebuje survi bo musi sie wbić w sam środek team fightów polecam itemki takie jak zonia i (nie pamietam jak sie nazywało to ap + magic resist) i oczywiście coś czysto pod ap jak np rabbadon. Nie możesz sie trzymać cały czas jednego buildu bo np jak masz cały team przeciwny ad to nie bedziesz budować sie na mogic resist. 

Opublikowano

Budować postać trzeba pod przeciwny team. Na pewno katarinka potrzebuje survi bo musi sie wbić w sam środek team fightów polecam itemki takie jak zonia i (nie pamietam jak sie nazywało to ap + magic resist) i oczywiście coś czysto pod ap jak np rabbadon. Nie możesz sie trzymać cały czas jednego buildu bo np jak masz cały team przeciwny ad to nie bedziesz budować sie na mogic resist. 

Mile widziane zdjęcia, bo oprócz "rabbadona" nic nie kojarzę xD.

Ahh, te początki :p.

Opublikowano

Słuchaj u mnie to wygląda tak. Niestety nie dysponuje obrazkami na chwile obecną (ciut mi się spieszy) ale powiem Ci nazwy po polsku i angielsku tych itemów. Jak chcesz jeszcze jakieś porady dokładniejsze jak grać, fazy gry etc to pisz śmiało ponieważ katarina to jeden z moich ulubionych postaci.

A więc na początek kupuje : Buty (te 1 standardowe) + 4 poty i oczywiście trinket. Warto zaznaczyć, że nasz darmowy ward bardzo przydaje się w ucieczce czy też gonieniu za przeciwnikiem, stawiamy go i doskakujemy z E, dlatego lepiej jest go trzymać niż stawiać w krzakach.

Potem zbierasz na ulepszenie butów na Buty Maga ( Soccer Boots [bodajże nie jestem pewien]) oraz na Deatthfire Grasp (Objęcie Ognia), gdy masz te itemy nie zapominaj używać właśnie tego DFG (deathfire grasp) na przeciwniku podczas wyprowadzania combo. Dalej zbierasz na Zhonya Hourglass (Klepsydra zhyony'i) której również nie zapominaj użyć, daje Ci ona 2 sekundową nieruchomość w której ty nie możesz atakować ani używać skilli a przeciwnik nie może Ci nic zrobić. Potem kupujesz Rabadona, Void Staff (nie pamiętam polskiej nazwy niestety) a na sam koniec Rylai Crystal Scepter (również nie pamiętam nazwy)

A więc końcowy build wygląda tak:

-Buty Maga ( Soccer Boots )

-Deatthfire Grasp (Objęcie Ognia) skrót DFG

-Zhonya Hourglass (Klepsydra zhyony'i)

-Rabadon

-Void Staff

-Rylai Crystal Scepter

oraz zółty trinket

Pamiętaj o używaniu DFG na przeciwniku Zhony'i na sobie oraz trinketa do uciekania ;)

Myślę, że pomogłem liczę na +.

Opublikowano

Słuchaj u mnie to wygląda tak. Niestety nie dysponuje obrazkami na chwile obecną (ciut mi się spieszy) ale powiem Ci nazwy po polsku i angielsku tych itemów. Jak chcesz jeszcze jakieś porady dokładniejsze jak grać, fazy gry etc to pisz śmiało ponieważ katarina to jeden z moich ulubionych postaci.

A więc na początek kupuje : Buty (te 1 standardowe) + 4 poty i oczywiście trinket. Warto zaznaczyć, że nasz darmowy ward bardzo przydaje się w ucieczce czy też gonieniu za przeciwnikiem, stawiamy go i doskakujemy z E, dlatego lepiej jest go trzymać niż stawiać w krzakach.

Potem zbierasz na ulepszenie butów na Buty Maga ( Soccer Boots [bodajże nie jestem pewien]) oraz na Deatthfire Grasp (Objęcie Ognia), gdy masz te itemy nie zapominaj używać właśnie tego DFG (deathfire grasp) na przeciwniku podczas wyprowadzania combo. Dalej zbierasz na Zhonya Hourglass (Klepsydra zhyony'i) której również nie zapominaj użyć, daje Ci ona 2 sekundową nieruchomość w której ty nie możesz atakować ani używać skilli a przeciwnik nie może Ci nic zrobić. Potem kupujesz Rabadona, Void Staff (nie pamiętam polskiej nazwy niestety) a na sam koniec Rylai Crystal Scepter (również nie pamiętam nazwy)

A więc końcowy build wygląda tak:

-Buty Maga ( Soccer Boots )

-Deatthfire Grasp (Objęcie Ognia) skrót DFG

-Zhonya Hourglass (Klepsydra zhyony'i)

-Rabadon

-Void Staff

-Rylai Crystal Scepter

oraz zółty trinket

Pamiętaj o używaniu DFG na przeciwniku Zhony'i na sobie oraz trinketa do uciekania ;)

Myślę, że pomogłem liczę na +.

Co to jest trinket? :D

Opublikowano

To jest ten ward za darmo taki żółty. Warding_Totem_item.jpgWidzę, że faktycznie świeży gracz jesteś :D Powodzenia życzę, jak coś to możesz pisać PW z chęcią pomogę

Opublikowano

Jestem trochę zawiedziony, bo pół godziny temu grałem Katariną i bardzo szybko niszczył mnie (m.in.) master yi. Bił hitem po ~500.

Jak wyciągać takie obrażenia i jak się przed nimi bronić? :P

Opublikowano

nie rozumiem po co kupować rylaia na kate, po co w ogóle kupować rylaia na jakiegokolwiek assasyna. Zamiast niego mozesz se kupić berło otłchani(abyssal spter)

lub anioła stróża(guardian angel)

Opublikowano

Jestem trochę zawiedziony, bo pół godziny temu grałem Katariną i bardzo szybko niszczył mnie (m.in.) master yi. Bił hitem po ~500.

Jak wyciągać takie obrażenia i jak się przed nimi bronić? :P

Jeżeli widzisz takiego typeczka to ważnym faktem jest zniszczyć go zanim zrobi to on. Oby dwoje jesteście dość papierowaci jednak z dużymi obrażeniami, jeżeli wiesz, że masz nad nim przewagę bo np. masz więcej minionków czy też zabójstw nie warto uciekać tylko ruszyć do otwartej walki ponieważ sowimi skillami z tymi itemami potencjalnego mastera yi składasz w 1sekudnke ;)

nie rozumiem po co kupować rylaia na kate, po co w ogóle kupować rylaia na jakiegokolwiek assasyna. Zamiast niego mozesz se kupić berło otłchani(abyssal spter)

lub anioła stróża(guardian angel)

Rylai daje Ci survi w postaci HP oraz podczas łapania kogoś rzucasz Q żeby go spowolnić i dobiec do niego z sojusznikami + dodaje Ci Ap co przekłada się na jeszcze większy dmg. Oczywiście można składać Ga lub septera ale ja preferuje ten item jakoś po kilkuset grach dużo bardziej mi się przydawał.

Opublikowano

Ryali jest bezużyteczne. Według mnie na Kate spell vamp to podstawa (rewolwer hextech) i Guardian. Żadne maski bo one ni suri ni fmg nie dają. Mój build:

-buty na przebicie

-hextech

-rabadon

-zhyonia

-dfg

-ga / void staff

Jak nie ogarbiasz nazw itemow to google nie gryzie

Opublikowano

Ryali jest bezużyteczne. Według mnie na Kate spell vamp to podstawa (rewolwer hextech) i Guardian. Żadne maski bo one ni suri ni fmg nie dają. Mój build:

-buty na przebicie

-hextech

-rabadon

-zhyonia

-dfg

-ga / void staff

Jak nie ogarbiasz nazw itemow to google nie gryzie

Spell Vamp nic a nic Ci na niej nie da. Ponieważ albo ty zabijesz każdego w sec i nie zdarzą Ci wziąć hp albo będziesz się niby coś leczył ale oni mają dłuższy czas reakcji na potencjalnego stuna etc ponieważ ty potrzebujesz dłuższego czasu na zabicie. Dodatkowo ga wymienne na void staffa jest głupotą totalną... Void to core item na każdym ap inaczej w team fightach twój udział jest o 50% mniejszy. A co do GA też nie potrzebne bo po co Ci ga skoro zabijasz ziomeczka w 1 sekunde a on nie ma czasu na wyprowadzenie 1 aa ? Ważne jest pozycjonowanie które pozwala na nie zginięcie w tf'ach ani nie narażanie się na DMG. Widzę koleżko, że z katariną miałeś mało wspólnego więc lepiej się o niej nie wypowiadaj ;) Pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli widzisz takiego typeczka to ważnym faktem jest zniszczyć go zanim zrobi to on. Oby dwoje jesteście dość papierowaci jednak z dużymi obrażeniami, jeżeli wiesz, że masz nad nim przewagę bo np. masz więcej minionków czy też zabójstw nie warto uciekać tylko ruszyć do otwartej walki ponieważ sowimi skillami z tymi itemami potencjalnego mastera yi składasz w 1sekudnke ;)

Rylai daje Ci survi w postaci HP oraz podczas łapania kogoś rzucasz Q żeby go spowolnić i dobiec do niego z sojusznikami + dodaje Ci Ap co przekłada się na jeszcze większy dmg. Oczywiście można składać Ga lub septera ale ja preferuje ten item jakoś po kilkuset grach dużo bardziej mi się przydawał.

Serio ?!  Te 15 % slowa pomoze ci kogoś złapać?! Od slow'a masz innych członków w drużynie ty masz mieć tylko dmg a slow na kate jest mało przydatny.

Opublikowano

Ja kupuje na start doran ringa,

potem skladam maske, buty na szycie, rabadona, lincz bejna, zonhyi, a na koncu hextecha.

Prace nad pierwszym, solowym serwerem rozpoczete zostana dnia ------ :

- Kompletowanie pomysłu - 71%

- Serwer : * Strona clienta - 2% * Strona serwera - 5%

- Strona - 0%

- Forum - 0%

Opublikowano

Serio ?!  Te 15 % slowa pomoze ci kogoś złapać?! Od slow'a masz innych członków w drużynie ty masz mieć tylko dmg a slow na kate jest mało przydatny.

Tak nie raz te 15% slowa dało mi killa czy też mojej drużynie.

Ja kupuje na start doran ringa,

potem skladam maske, buty na szycie, rabadona, lincz bejna, zonhyi, a na koncu hextecha.

Doran ring ? Weź wyjdź.

Liandry,butki penetraci,rabadon,void,hextech,zhonya

Sytuacyjne Dfg,banshe,Ga,

Liandry ? Katarina musi mieć kopa a nie jakieś pitu pitu to samo hexteh itemy do wywalenia.

Opublikowano

@up

Ale jako który item chcesz kupować rylaia? Jako pierwszy item nie ma sesnu bo duży lepiej wyjdziesz z DFG albo z Zhonya. A poźniej też nie ma sensu go kupować bo juz bedą tf, bedzie sie chodził w grupach i w tedy na pewno ktoś z twojej drużyny bedzie miał coś lepszego do zaoferowania niz twoj slow 15% na 1,5 sekundy.

A co do hextecha to kupowanie go na kate jest idiotyzmem nie dość że item jest w huj drogi to kata gówno sie z niego wyleczy bo wszytko bedzie dzielone przez 3 bo ma skille aoe oprócze "e" z którego i tak gówno sie wyleczy bo jakis chorych obrazen to nie zadaje.

Opublikowano

Osobiście polecam oglądać filmy na YT . To bardzo pomaga początkującym . Mi bardzo to pomogło

*.*
Lajk mile widziany.

Opublikowano

sorcery>dfg>mejai/abyssal(abyssal ostatni jesli snowballujesz poelcam mejaie przed dfg, a jak nie to 2 item zhonya)>zhonya>rabadon>void staff

typowy build na kate, kata nie potrzebuje survi skoro bardzo szybko zabija i ma zhonye i resety 

Opublikowano

sorcery>dfg>mejai/abyssal(abyssal ostatni jesli snowballujesz poelcam mejaie przed dfg, a jak nie to 2 item zhonya)>zhonya>rabadon>void staff

typowy build na kate, kata nie potrzebuje survi skoro bardzo szybko zabija i ma zhonye i resety 

Ile razy mam powtarzać, że jestem początkującym i odpowiedzi mają zawierać polskie nazwy i/ lub grafikę?

Opublikowano

Znam nietypowy build, lecisz pod warmonga, pózniej składasz (Sytuacyjnie) coś na armor / magic ressist następnie samo AP, Tankowatość sprawia,że wróg ma spory problem, a ten damage i tak jest wielki

22758607352375049441.png - [WujekZenekPL]

Opublikowano

@up

Ale jako który item chcesz kupować rylaia? Jako pierwszy item nie ma sesnu bo duży lepiej wyjdziesz z DFG albo z Zhonya. A poźniej też nie ma sensu go kupować bo juz bedą tf, bedzie sie chodził w grupach i w tedy na pewno ktoś z twojej drużyny bedzie miał coś lepszego do zaoferowania niz twoj slow 15% na 1,5 sekundy.

A co do hextecha to kupowanie go na kate jest idiotyzmem nie dość że item jest w huj drogi to kata gówno sie z niego wyleczy bo wszytko bedzie dzielone przez 3 bo ma skille aoe oprócze "e" z którego i tak gówno sie wyleczy bo jakis chorych obrazen to nie zadaje.

No ostatniego rylai sie kupuje ;P naprawdę po setntych grach wiem że jest to bardzo pomocny item

@Up

NIe ma sensu katy pod tanka pchać nic to nie da. Od tego sa inne postacie.

@Topic

Jeszcze chciałbyś jakieś rady?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...