Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,moj zte blade III (Wersja bez pro) ma tyle samo ramu co moj stary galaxy mini 2,a te telefony dzialaja kompletnie inaczej.Galaxy mini 2 chodzi bardzo plynnie a ten zte nie.Czemu tak jest ?

NonekPL.png

Opublikowano

Możliwe że ZTE ma więcej syfu na pokładzie - spróbuj wyczyścić np. Clean Masterem. Może ZTE ma nakładkę, która zamula? Jest wiele teorii ;)

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@up usunolem np.gmail,chrome itd.Clean Masterem zaraz sprobuje oczyscic i o jaka nakladke chodzi ?

Chodzi o nakładkę systemową, producenci dodają ją do swojego sprzętu aby ich produkty były rozpoznawane. Jest wiele zamienników tych "nakładek" takich jak np. Apex Launcher, Nova itp.

Możesz pobrać je z google play. Poniżej link do Nova Launcher.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher

W Novie możesz np. wyłączyć animacje przejść - dzięki temu interfejs zyska ogólnie na prędkości.

Reasumując proponuję ściągnąć Novę i pobawić się trochę w ustawieniach: wyłączyć animacje przejść i różne inne niepotrzebne bajery.

Opublikowano

@up usunolem np.gmail,chrome itd.Clean Masterem zaraz sprobuje oczyscic i o jaka nakladke chodzi ?

Czyli nakładka producenta na Andka - na przykład TouchWiz muli niemiłosiernie na S3, wiec zmieniłem na Smart Launcher 2 - sam wypróbuj. Jest tylko jeden minus - zacząlem korzystać i już nie jestem w stanie z normalnego Andka korzystać :D Tylko z tym launcherem, najszybszy, bardzo wygodny.

Opublikowano

NOVA launcher uzywam od kilku tygodni i jest z nim lepiej.Wlasnie skonczylem czyscic clean masterem i usunelo 790mb.A jest jakis sposob by dodac ram ?

NonekPL.png

Opublikowano

NOVA launcher uzywam od kilku tygodni i jest z nim lepiej.Wlasnie skonczylem czyscic clean masterem i usunelo 790mb.A jest jakis sposob by dodac ram ?

W tym dziale mój jest poradnik na temat programu Fast Reboot - przeczytaj. Bardzo pomaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...