Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

przedni panel audio w pc

Bobson.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema.

wiem ze to nie ten dzial i wgl. ale nie mam czasu i dlatego nawet nie uzywam znakow poslich.

potrzebuje sposobu na to jak sprawdzic jaki mam przedni panel audio bo potrzebuje sciagnac do niego sterowniki.

chodzi mi o to jak sprawdzic jego model.

z gory dzieki. bedo lajki #elo

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Sprawdź płytę główną bo prawdopodobnie masz integrę są 2 opcje albo program typu

everest lub bardziej pewne , ale czasochłonne rozbierz obudowe i przepis na kartkę model pł ew.

pod obudową możesz mieć zapisane na naklejce cz. komputera.

Opublikowano

Przeciez robem napisal ci, wyjscia audio do panelu sa wyprowadzone na plycie glownej i panel podlaczony jest do tych wyjsc. To nie jest podzespol z oddzielnym sterownikiem (traktowany jako urzadzenie). Prawdopodobnie masz cos namieszane w systemie albo w biosie wylaczone wyjscia na front panel.

Opublikowano

Przeciez robem napisal ci, wyjscia audio do panelu sa wyprowadzone na plycie glownej i panel podlaczony jest do tych wyjsc. To nie jest podzespol z oddzielnym sterownikiem (traktowany jako urzadzenie). Prawdopodobnie masz cos namieszane w systemie albo w biosie wylaczone wyjscia na front panel.

mylisz się :)

mam w tym panelu 4 usb czytnik kart sd i mic i głośniki :) jest to oddzielny panel 

Najpierw otwórz obudowę i wgl sprawdź czy masz panel przedni, a nie tylko puste gniazda. :-) 

wcześniej chodził ;)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

mylisz się :)

mam w tym panelu 4 usb czytnik kart sd i mic i głośniki :) jest to oddzielny panel 

może mieć 10000x USB i tak nie będzie miał żadnych sterowników!

Chyba że masz osobną kartę dźwiękową to wtedy byś miał sterowniki, ale podejrzewam że takiej nie posiadasz.

Sprawdź czy na pewno masz dobrze podłączony panel przedni do MoBo, czy + i - nie są na odwrót itp.

60vprg.png

Opublikowano

może mieć 10000x USB i tak nie będzie miał żadnych sterowników!

Chyba że masz osobną kartę dźwiękową to wtedy byś miał sterowniki, ale podejrzewam że takiej nie posiadasz.

Sprawdź czy na pewno masz dobrze podłączony panel przedni do MoBo, czy + i - nie są na odwrót itp.

ile razy mam mowic ze wszystko jest ok mam karte dziwękową ? dajcie mi program ktorym to sprawdze 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

mylisz się  :)

mam w tym panelu 4 usb czytnik kart sd i mic i głośniki  :) jest to oddzielny panel 

Panel I/O o który pytasz jest podłączony do płyty głównej -_-

Opublikowano

i tak wyjdzie na nasze bo panele tego typu w obudowie sa WYJŚCIAMI GNIAZD Z PŁYTY GŁÓWNEJ

nie ma i nie instaluje się żadnych sterowników do tego ( wyjątek czytnik kart ) i żadnymi programami się tego nie sprawdza czy ustawia

tylko wyjścia audio można ustawiać z panelu karty dźwiękowej do tego raczej inteligencji dużej nie trzeba posiadać... wystarczy myśleć logicznie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Zainstaluj sterowniki do swojej karty dźwiękowej, sprawdź w BIOS'ie oraz w panelu sterowników czy masz włączony front panel. Żadnych sterów do niego nie instalujesz.

Kartę dźwiękową sprawdzisz wpisując model płyty w googlach, a potem wchodząc na stronę producenta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...