Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

co robi wylaczenie vertical syns

kubixk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stara utrzymać tobie jednolitą ilość FPS z syncem mam stałe 60 a jak wyłącze to 60-140

Opublikowano

Synchronizacja pionowa (ang. vertical synchronization V-sync) – synchronizacja wyświetlania obrazu przez urządzenie wyświetlające z dopływającymi do niego danymi o obrazie.

W tradycyjnych telewizorach oraz monitorach CRT, w których wyświetlanie obrazu odbywa się poprzez przemiatanie plamką świetlną powierzchni obrazu, a napływający sygnał bezpośrednio steruje jasnością plamki, zapewnia synchronizację układu odchylania pionowego z napływającą informacją o obrazie, a tym samym stabilizację pionową obrazu.

W monitorach LCD, których wyświetlanie nie jest oparte na wędrującej plamce, układ synchronizacji zapewnia synchronizację wyświetlania z odświeżaniem pamięci obrazu monitora, która wynika z cykli generowania klatek przez kartę graficzną. Przy wyłączonej synchronizacji zazwyczaj można zauważyć błędy obrazu.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Jeden huj. Powyżej ok. 50fps nie widać różnicy. Do tego sam monitor ma cos kolo tej wartosci(zależy jaki).

Opublikowano

Ja po wyłączeniu v'sync dostałem +200 fps'ów, także w sumie warto, aczkolwiek żadnej graficznej różnicy powyżej setki się nie odczuwa. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Osobiście odczuwam, jak wyłącze V-synca,  tak jakby płynniej gra chodziła.

Może dlatego że gram na zintegrowanej.

Opublikowano

Polecam ci to wyłączyć. Zwiększa fps. Ale jak masz słabego kompa który cię nie wyciągnie więcej niż 60 to zostaw to włączone

50/100/150/200/250/300/350/400/450/500/550/600/700/800/900/1000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...