Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dokształcić swój Polski?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo,chciałbym się was dopytać w jaki sposób mógłbym dokształcić swoją mowe. Thx. (gugl boli xD)

Opublikowano

Chodzi ci o wzbogacenie zasobu słownictwa? Hhm.. myślę, że czytanie książek byłoby rozwiązaniem, przy okazji tez umilił byś sobie czas :)

Opublikowano

włądce pierścieni.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Jedynie dużo liczba przeczytać książek może doprowadzić do sytuacji w której nie będziesz miał żadnych problemów z gramatyką oraz prawidłowym budowaniem zdań.

Przeczytaj sobie grę o tron, a jak chcesz coś krótszego to np metro.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Książki i nic innego. Fajni pisarze;

Bukowski, Dostojewski, Pilch, Stephen King, Sapkowski, Lem - tych polecam od siebie ;)

Opublikowano

Palahniuk, Sapkowski, Dan Brown, Cornelious Ryan... masa autorów, ale to w większości trzeba dobierać pod siebie.

Opublikowano

Jak można odrzucić jedną z najlepszych serii w swoim gatunku dlatego że ma dużo części ? :p Dla mnie to akurat plus, bo jest napisana z dużym poczuciem humoru i strasznie wciąga. Nikt Ci nie każe czytać wszystkich części. Nie spodoba się, to skończysz na pierwszej. Oprócz Wiedźmina polecam jeszcze serie "Zwiadowcy" oraz "Drużyna" Johna Flanagana. (obie dzieją się w tym samym uniwersum.) Jeśli lubisz mocno fantastyczne klimaty to może jeszcze "Eragon" i "Harry Potter"

Opublikowano

Duuużo czytania.

To naprawdę pomaga. Będzie jeszcze lepszy efekt, jeśli masz bardzo dobrą pamięć.

Ja np. wiele rzeczy zapamiętuję wzrokowo, dzięki czemu nie mam problemów z gramatyką, ortografią, interpunkcją... bo wszystko jakoś siedzi w bani.

Oczywiście zdarza mi się popełnić błąd i w sumie mogę powiedzieć, że ogarniam ledwo jakiś tam odsetek tego, co oferuje nam j. polski, ale wszystko jeszcze przede mną i to co niezbędne - raczej mam obcykane ;-)

727881401622271220780.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...