Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ząb strasznie boli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Dzisiaj rano poszedłem umyć zęby i po jakiejś godz od mycia zaczął mnie boleć aż do teraz .

Mam pytanie co zrobić jak ząb strasznie boli łyknąć jakąś tabletke ? Nie pisać by iść do dentysty nie lubie do tych dziadów chodzić ^^

Ps. Prosze szybko odp bo ledwo co siedze xD

Opublikowano

Łyknij tabletkę na ból, nie będzie cię bolało przez kilka godzin a potem znowu zacznie boleć ze zdwojoną siłą.

Wyrwij.

Pójdź do dentysty.

Opublikowano

Musisz isc do dentysty. Nie ma innego wyjscia. Sam tak mialem, skonczylo sie na leczeniu kanalowym. W ogole nie bolalo

Opublikowano

Tzn ja tam bralem jakies tabletki, niby pomagaly, ale przeciez nie trwaja wiecznie. I one powodowały tylko, ze nie boli ząb, ale tu nie o to tylko chodzi. Jak dziura jest wielka to nawet gorączki mozesz przez to mieć itp.

Opublikowano

Tzn ja tam bralem jakies tabletki, niby pomagaly, ale przeciez nie trwaja wiecznie. I one powodowały tylko, ze nie boli ząb, ale tu nie o to tylko chodzi. Jak dziura jest wielka to nawet gorączki mozesz przez to mieć itp.

Tylko ze nie mam żadnej dziury -.- Zwykły ząb 

Łyknąłem tabletke .

Opublikowano

jezu idz do dentysty i tyle ja mialem usuniety staly zab w oogle go nei widac bo musialem po prostu pojechalem do lekarza w szpitalu bo dentystka bala sie tego podjac i po 10 min mialem koniec zabiegu zastrzyk dostalem tylko i nawet nie poczulem jak zab mi wyrwal :)

Opublikowano

jezu idz do dentysty i tyle ja mialem usuniety staly zab w oogle go nei widac bo musialem po prostu pojechalem do lekarza w szpitalu bo dentystka bala sie tego podjac i po 10 min mialem koniec zabiegu zastrzyk dostalem tylko i nawet nie poczulem jak zab mi wyrwal :)

Łatwo ci mówić jakieś 2 lata temu byłem u dentysty to bez znieczulenia wyrywał mi zęba myślałem że zejdę tam na zawał i od tamtego czasu nie chodze do nich ale chyba będe musiał .... :(

Opublikowano

Prochy dadzą ci ulgę na godzinę, może dwie.Idź do dentysty, teraz mają nawet takie specjalne urządzenia z USA, które ci aplikuje znieczulenie bez zastrzyku.

Opublikowano

Łatwo ci mówić jakieś 2 lata temu byłem u dentysty to bez znieczulenia wyrywał mi zęba myślałem że zejdę tam na zawał i od tamtego czasu nie chodze do nich ale chyba będe musiał .... :(

no to teraz wiesz, zeby poprosic o znieczulenie

Opublikowano

mam takie jednego pana, ktory czasami daje znac o sobie, bardzo pomoga mi rozkruszona aspirina wsmarowano w dziąslo tego zabka co boli, ponoc nie za bardzo zdrowe ,ale to jedyna rzecz ktora mi troche pomoga

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Polecam wziąć 2 tabletki metafenu jak mnie bolał ząb to dzięki tym tabletką wykurwiście mnie przestał boleć.

iron_man_signature_v_2_by_harukaquinn-d5

|Fan Iron Man'a :)|Fan Avengers :)|

Opublikowano

Polecam wziąć 2 tabletki metafenu jak mnie bolał ząb to dzięki tym tabletką wykurwiście mnie przestał boleć.

Wziąłem 2 tabletki ibupromu jak narazie przestał boleć zobaczymy za 1-2H ...

Opublikowano

Perfum na patyczek i nakładasz na ząb. Bratu pomagało picie takiego mocnego bimbru bo nerw podrażniało i przestawało go boleć na jakiś tydzień. Podobno czosnek też pomaga lub IDEALNY SPOSÓB DLA POLAKÓW żucie cebuli przez 10 minut ;)

?????

Opublikowano

Przeczyta niektóre wasze posty i później będzie robił takie głupstwa. Idź do dentysty, chyba, że wolisz faszerować się tabletkami. W aplikowaniu zastrzyku nie ma nic strasznego, zwykle ukłócie. Jeśli nie pójdziesz z tym do lekarza, a problem okaże się poważny, wtedy dopiero możesz mieć przerabane.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

"Bo wyrwal zeba bez znieczulenia" czlowieku, to idz do innego. Nie ma innego wyjscia. Spytaj sie rodzicow czy znaja jaliegos fajnego dentyste...

Przeczyta niektóre wasze posty i później będzie robił takie głupstwa. Idź do dentysty, chyba, że wolisz faszerować się tabletkami. W aplikowaniu zastrzyku nie ma nic strasznego, zwykle ukłócie. Jeśli nie pójdziesz z tym do lekarza, a problem okaże się poważny, wtedy dopiero możesz mieć przerabane.

Dokładnie! Miałem kilka operacji na znieczuleniu i wyrywanie polowy mleczakow, i doszedlem do wniosku ze ten zastrzyk TO GOWNO ktorego nie ma sie co bac. Naprawde- od zastrzyku czasami znacznie gorsza jest nawet rzecz po nim- operacja, wyrywanoe itd. Nie masz sie czego bac!

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

umiesz czytac ze zrozumieniem? jedz do szpitala i to nie jest mozliwe ze ci ktos staly zab wyrwie bez znieczulenia ;o ja jak dostalem w szpitalu zastrzyk to nie wiedzialem kiedy zeba mi wyrwali a sie troche balem bo to juz staly

Opublikowano

"Bo wyrwal zeba bez znieczulenia" czlowieku, to idz do innego. Nie ma innego wyjscia. Spytaj sie rodzicow czy znaja jaliegos fajnego dentyste...

Dokładnie! Miałem kilka operacji na znieczuleniu i wyrywanie polowy mleczakow, i doszedlem do wniosku ze ten zastrzyk TO GOWNO ktorego nie ma sie co bac. Naprawde- od zastrzyku czasami znacznie gorsza jest nawet rzecz po nim- operacja, wyrywanoe itd. Nie masz sie czego bac!

Tylko że ja sie nie boje igły -.-

Jutro zobacze z rana czy będzie boleć bo o 20 wziąłem 2 tabletki jak narazie nie boli jak jutro będzie tak boleć jak dzisiaj trza będzie się umówić do dentysty ..

Opublikowano

Ja mam czasami tak, że dzień mnie poboli ząb jak sie obudze na rano to juz nie boli. Poczekaj może do jutra jak nic się nie zmieni to dentysta jak nic. Igły się nie bój zamknij oczy i myśl o czymś innym :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...