Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skoki dywizji

kaaramba12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was takie pytanie , wiadomo , że w przypadku dużego MMR itp. jest możliwe żeby z np. Gold V dostać się od razu do Gold III , ale czy jest możliwy większy skok niż te 2 dywizje ? To znaczy czy chociaż teoretycznie da się  awansować z np. Platyny V do platyny I ? 

Opublikowano

nie

A możesz wyjaśnić na jakiej zasadzie to działa ? i Skąd mam wiedzieć czy mam duże MMR czy małe 

Opublikowano

<przykładowe> mmr możesz sprawdzić na op.gg.

na jakiej zasadzie? dobre mmr = +2 dywizje, proste.

Opublikowano

jesli masz duze mmr , dostajesz duzo wiecej niz tracisz LP za mecz. np. ja dostaje 23 , a trace 15 , wiec mam w miare dobre mmr , jesli chcesz skoczyc o 2 dywizje musisz zdobywac okolo 30 a tracic 10-11 :) tak mi sie wydaje ;d i kiedy masz duze mmr ciezej ci spasc do nizszej dywizji,kiedy przegrywasz.

baner.png

Opublikowano

Niestety, nie. Można tylko 2 :)

Gówno prawda.

Gralem na początku tego sezonu rankedy, po początkowej serii 2/10 wpakowało mnie do... silvera 4... Ale gralem z kumplem z platyna 5 po czym wjechalem odrazu do golda 5 (wszystkie serie musialem zaliczac), ale na tym goldzie 5, mialem tak duze mmr, ze gralem ze sradnimi platynami, i po 3-4 meczach wjechalem do gold 2, bez jakiejkolwiek serii.

Opublikowano

ja np. na smurfie

zaczynalem od bronze 2, potem do 1, potempromo dosilver 5 i w caly czas wygrywalem +30 lp za win -12 za lose i jak wbiłem 100 pkt na silver 5 to bez serii bez promo bez niczego od razu silver 3 i w tym silver 3 dalej po 30 pkt mam, więc możliwe ze wbije silver 1 od razu, 

mi się wydaje, że maksymalnie o 2.

btw. sprawdzić mmr możesz po ilość dotawanych lp po meczu

Opublikowano

szansę są nikłe, aczkolwiek możesz.

ja na swoim głównym koncie dostaje po 22 i nie przeskakuje co 2, więc wątpie abyś przeszedł.

Opublikowano

<przykładowe> mmr możesz sprawdzić na op.gg.

na jakiej zasadzie? dobre mmr = +2 dywizje, proste.

nie są to dokładne pomiary. Z tego co wiem jak się ma duże mmr po prostu więcej LP się dostaje. Co do przeskoku dywizji to serii jeszcze nie trzeba "zdawać".

Opublikowano

Mam do was takie pytanie , wiadomo , że w przypadku dużego MMR itp. jest możliwe żeby z np. Gold V dostać się od razu do Gold III , ale czy jest możliwy większy skok niż te 2 dywizje ? To znaczy czy chociaż teoretycznie da się  awansować z np. Platyny V do platyny I ? 

większego nie ma :/

Ale i tak ciężko zrobić o 2.

dudeson.png

Opublikowano

To może jeszcze coś , bo tak mnie teraz zastanawia , nie wiem czy kojarzycie kto to jest Nightblue , ale koleś spadł z challengera do DI i dostawał tam za wygraną grubo ponad 20pkt . , ale czy da się jeszcze więcej niż 30 , bo tyle ja dostałem max na niskich dywizjach ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...