Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę się połączyć z serwerami w minecraft

kysy21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko , więc jak w temacie wyskakuje mi takie coś :

''Can't connect to server '' przy każdym serwerze ... Weszłem na 1 trochę pograłem i gdy chciałem wejść na drugi to już nie dało się na żaden i cały czas się nie da :/ A kiedyś normalnie się dało . 

Opublikowano

@up & @upup mają rację ale najpierw musisz  sprawdzić czy przypadkiem serwer do którego chcesz się połaczyć nie jest pod inną wersję gry (być może masz starą wersję gry)

Sprawdź też czy launcher którego używasz obsługuje protokół TCP

(byZyczu nie posiada i serwery z domenami typu csrv i srvmc lub inne mogą niedziałać i wtedy pozostaje jedynie wpisanie adresu numerycznego)

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

Opublikowano

Zapore mam wyłączoną , wersję minecrafta chciałem 1.6.4 ale aktualizuje się automatycznie do 1.7.9 ...

A chciałem dodać że zanim pojawi się to całe ''Can't coś tam '' to co pisałem w temacie , wyskakuje takie coś jak :

''PINGING'' czy coś w tym stylu . Ktoś napisał że to od 1.7.2 tak sięrobi , a jak chcę 1.6.4 to automatycznie do 1.7.9 się aktualizuje ...

Jeden serwer się włączy a reszta juz nie . :/

Opublikowano

Dobra już wiem , znalazłem na innym forum.

Jakby ktoś miał taki sam problem to poprostu na 1.7.9 , serwery na 1.6.4 albo mniejszych nie chodzą i dlatego tylko serw na 1.7.8 mi chodził , więc wystarczy w launcherze zmienić na starszą wersję :c

Nie domyśliłem się niby :/

Opublikowano

Dodaj mniecrafta do wyjątków w zaporze systemu windows. Jeżeli to nie pomoże pobierz od nowa javę i sterowniki do karty graficznej. :)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...