Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] WAZNE ?

dzikiekozy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chcialbym sie was zapytac gdzie moge znalesc formule przeobrazenia i formule mistrza w 4story nie chcialbym ich kupywac tylko dropic z potworow badz bossow daje + za przydatne odpowiedzi 

Opublikowano

Hmm... zacznijmy od tego ze zadna z tych rzeczy nie dropi z mobow(potworow).

Jezeli chcesz wydropic formule mistrza pozostaje Ci tylko jej odpowiednik - formula czeladnika.

Dropi ona z tzw. grzybkow ktore respia sie na TD. Kiedy one sie pojawiaja ? Raczej nikt Ci nie odpowie

tutaj, musisz sie popytac ludzi w grze ("o ktorej najblizszy grzyb"). Formule przeobrazenia tzw. malowajke

podobnie jak mistrza, nie zdobedziesz z potworow. Jedynym sposobem jej zdobycia to zakup od graczy

lub jezeli masz wysoki poziom(minimalnie 80lvl) mozesz zrobic "mentora" z jakims graczem po czym jezeli

on wyexpi 80poziom dostaniesz skrzynki z ktorych moze Ci wyleciec malowajka.

Najbardziej oplacalnym sposobem zdobycia malowajki jest kupienie jej od graczy.

Mysle , ze pomoglem ! :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm. 

Odniosę się do powyższego posta.

Jeżeli chodzi o grzyby to respią się one co 6/10h (Dokładnie nie wiem ;c) kiedyś 12, Wszystko jest zależne o której godzinie na danym Dokumencie się pojawił, oraz o której godzinie go zabił gracz bądź gracze.

Przykład:
Duch muchomora pojawił się w 1 - Yesode (Godzina 8.16)

Zabiłem go o 8.20

To pojawi się od 14 do 18.

i znowu notka, na pl'u nie wiem ile dropi ale wydaje mi się że od 3 do 5 czeladków.

Pomogłem daj + :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...