Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

podłączenie komputera do tv poprzez wi-fi.

MrPrzemo01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

mam filmy na kompie,i chciałbym przez wifi połączyć z tv,mój router to livebox,a tv to lg 42la620s,telewizor posiada smart tv.kiedy wrzucę film na sieć to tv go odtwarza jako zdjęcie o rozmiarze 2-4gb.Macie jakieś pomysły albo programy?

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

W tym telewizorze masz technologię "Miracast" więc w sumie bez problemu powinieneś się połączyć.

Prostym sposobem było by użycie urządzenia np. chromecast czy też czegoś takiego jak dongle z androidem. Po za tym można próbować zrobić serwer na komputerze i udostępniać dane o telewizora po sieci, lecz z tym to trzeba było by już trochę poszukać w internecie i zorientować się co może telewizor.

Opublikowano

Umiem się połączyć tylko on wszystko odtwarza jako zdj. a nie będę kompa znosił na parter.Wiem dobrze co może telewizor.. jak zgrałem 1film na laptopa i podłączyłem przez HDMI to problemu nie było.Chodzi mi jak zrobić aby ten plik o wartości 4-6gb odtwarzał jako film a nie zdjecie.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...