Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pytanie dla posiadaczy laptopów z WIN 7 (Wygaszanie ekranu)

Gość kamil40013

Pytanie

Gość kamil40013
Opublikowano

Witam. Kilka dni temu zrobiłem przesiadkę  z WIN8 na WIN7 i dzisiaj zauważyłem mały problem. Na W8 jeżeli miałem ustawione Nie rób nic po zamknięciu pokrywy komputera, to po zamknięciu pokrywy ekran się wyłączał. Natomiast na WIN7 po zamknięciu pokrywy ekran dalej świeci. Mógłby ktoś sprawdzić jak, to wygląda u siebie ? Z góry dzięki.

Ustawia się to tu: Start----->Panel Sterowania------>System i zabezpieczenia------>Opcje zasilania------>Po lewej stronie mamy opcję------->Wybierz skutek zamknięcia pokrywy------>Ustawiamy Nic nie rób

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak mi w laptopie z W8 ekran się wyłączył .

A wiesz jak ustawić żeby , jak zamknął klapę to laptop dalej chodził i jak bym jął podniósł ( klapę ) to znowu włączył się ekran i dalej bym pracował i grał ? ( lub poruszał myszką i by się ekran włączył ) ???

Gość kamil40013
Opublikowano

Na W7 jest różnica. Ekran się nie wygasza.

@UP

No to musisz ustawić opcję nic nie rób po zamknięciu pokrywy. Wtedy zamykasz otwierasz pokrywę i laptop jest włączony.

Co do mojego problemu, to ustawiłem wygaszanie ekranu po 10 minutach. Wtedy po zamknięciu pokrywy laptopa ekran się sam wygasi.

Gość kamil40013
Opublikowano

Na WIN8 ekran się wyłączał.

Mógłby ktoś, to sprawdzić u siebie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...