Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Dział Defiance i Pokewalki/pokelife

Gość Bylduda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym aby doszedł dział pokelife i pokewalki ponieważ ostatnio doszła fala graczy, nie wiem ile osób z forum gra, ale myślę że jakaś część się znajdzie.

Defiance - gry która przechodzi na F2P, myśle że należy zrobić, jest ona świetna i po przejściu na F2P które nastąpi w czerwcu będzie fala pytań i porad dotyczące tej gry. Gra jest od Trion World, z czego znamy Rifta które przeszło na dobre i zbalansowane F2P.

Opublikowano

Skąd mamy wiedzieć co to za gry? Opisz je trochę.

Można dać je w "Inne gra Via WWW", na np. okres testowy.

Za.

Ja na nie, nie opisałeś nawet gier...

Newsy o Defiance:

http://www.mmorpg.org.pl/news/zobacz/To-by%C5%82o-wi%C4%99cej-ni%C5%BC-pewne-Defiance-przechodzi-na-Free2Play
http://www.mmorpg.org.pl/news/zobacz/No-to-Free2Play-Defiance-a-będzie-sprawiedliwe-czy-nie

film YT:

Pokewalki/Pokelife:

Gra przeglądarkowa osadzona w świecie pokemon. W grze wcielamy się trenera pokemon, którego celem jest zdobyciem wszystkich odznak i jak najlepiej wytrenować drużyne. Gra jest troche p2w, nie wiem jak z pokelife. Gra jest nastawiona na trenowanie pokemonów z której złożymy swój zespół pokemon. Głównym celem gry jest oczywiście łapanie i zdobywanie odznak ale aby zaistnieć w tej grze musimy mierzyć się z przeciwnikami na arenia. Mamy do wybory 2 tryby walki: Walka pokemonem liderem (1v1) lub walka drużynowa (max. 6v6), za które otrzymujemy pkt. rankingowe, odpowiednio za przegraną tracimy je. Ważną rolę w grze pełni też handel, na którym znając ceny można zarobić sporą ilośc gotówki.

Może tak, treść z strony głównej gry:

pokelife.pl:

Witaj trenerze Pokemon!

Chwyć za plecak i wyrusz w dzicz, by łapać pokemony! Trenuj je, dbaj o nie, walcz wraz z nimi o odznaki, a któregoś dnia staniesz się najlepszym trenerem pokemon w Polsce! Nie pragniesz sławy? Więc może zechcesz uzupełnić swój pokedex w informacje o wszystkich istniejących pokemonach i stworzysz hodowlę pokemonów których pozazdrości Ci każdy. Możesz też zostać najbogatszą osobą w PokeLife, przewodzić największemu Stowarzyszeniu... dróg jest wiele.

Co oferuje gra?

• Możliwość łapania, hodowania i kolekcjonowania pokemonów do 4 generacji włącznie (kolejne generacje są regularnie dodawane).
  • Duża liczba aktywnych graczy, która ciągle rośnie.
  • Częste aktualizacje wprowadzające do gry nowe możliwości.
  • Możliwość współtworzenia gry - wiele z wprowadzanych opcji jest sugerowana przez samych graczy.
  • Wikipedia poświęcona Pokelife (PokeDex) z ponad tysiącem uaktualnianych na bieżąco wpisów na temat gry, ułatwiająca znalezienie wszystkich potrzebnych informacji.
  • Tętniące życiem forum i chat, na którym poznasz nowych ludzi, sojuszników, a może nawet ludzi z którymi będziesz spędzał czas nie tylko w sieci.
  • Wiele, wiele innych... 

pokewalki.pl:

W grze znajdziesz:
• Możliwość wyruszania na wyprawy, łapania oraz trenowania pokemonów oraz SHINY pokemonów
• Codzienne turnieje pokemon na różnych poziomach
• Walki z innymi graczami w formule: 1 vs. 1 oraz Drużyna vs. Drużyna, liderami Sal Pokemon oraz w Komnatach Legend
• ewolucje u Siostry Joy, Wychowawcy, poprzez okruchy oraz przedmioty ewolucji
• wyzwania Elitarnej Czwórki oraz zadania od Profesora Oak`a
• Zdobywanie osiągnięć, targ, kolekcje pokemon, ataki TM i HM, całą masę przedmiotów oraz wiele wiele innych... 

Pokelife to imo lepsza wersja gry pokewalki ale oby dwie są warte zagrania.

Opublikowano

Skąd mamy wiedzieć co to za gry? Opisz je trochę.

Można dać je w "Inne gra Via WWW", na np. okres testowy.

Za.

Opublikowano

Skoro to jakieś nowe gry WWW to można je dodać do Inne WWW. Jeśli dział się rozwinie to zostanie powiększony.

76561198001815076.png
Opublikowano

Skoro to jakieś nowe gry WWW to można je dodać do Inne WWW. Jeśli dział się rozwinie to zostanie powiększony.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

cytujecie kogoś, kto niema pojęcia co to za gry... 

Defiance jest grą pudełkową/ clientową... 

http://store.steampowered.com/app/224600/

Kosmici, ziemia po terraformacji etc, etc. + Serial, który niby wpływa na grę i vice versa 
gra jest spoko, ale po osiągnięciu Endgame nie miałem co robić (poza farmieniem) 

Co do tego pokeczegoś, nie wiem co to, i nie chce wiedzieć. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Kosmici, ziemia po terraformacji etc, etc. + Serial, który niby wpływa na grę i vice versa 

gra jest spoko, ale po osiągnięciu Endgame nie miałem co robić (poza farmieniem) 

W pełni zgadzam się z Lenartem, jednak z Poke można spróbować, czemu nie. Co do Defiance nie, lecz poke tak.

Opublikowano

pudełkowa/clientowa? 

Przechodzi na free 2 play więc dużo luda będzie grać. Imo Trion to bardzo dobry wydawca.

Skoro gra jest spoko, przechodzi na f2p, imo powinna ta gra mieć dział, w szczególności, jak wspominałem, ogrom luda zacznie w to grać.

Pokemon to świetne uniwersum które nigdy nie upadnie. Choć mam lat ile mam nadal pokemony są fajne. Kto dziś powie że nie lubi pokemonów, to chyba dzieciństwa nie miał. Więc każda gra z tym uniwersum zasługuje na rozpatrzenie. Może nie mam sentymentów do tych nowszych pokemonów, bo są po prostu dla mnie dziwne.

Jednakże pokemony <3 i to JEDYNE uniwersum które się mi nie znudziło i trzyma wielu ludzi.

Dodatkowo zapytam, kto ten pomysł może zaakceptować?

Opublikowano

Opisał grę, można dać na próbę, jestem na tak.

Opublikowano

Defiance to nie gra WWW....Kwestią czasu byłoby, kiedy opustoszałby z zainteresowania tym działem bo nie ma dużego hype'a na tę grę. Co to Pokelife to słyszę o niej pierwszy raz.

Opublikowano

Defiance to nie gra WWW....Kwestią czasu byłoby, kiedy opustoszałby z zainteresowania tym działem bo nie ma dużego hype'a na tę grę. Co to Pokelife to słyszę o niej pierwszy raz.

Nikt nie napisał że Defiance to gra www...

Jako test na 2 tygodnie/miesiąc 

To gdzie on wkońcu będzie?

Bo jak ma być do Defiance to żeby w czerwcu był. Mało luda pewnie kupiło, fala pytań będzie jak darmówka będzie

Opublikowano

Nikt nie napisał że Defiance to gra www...

Nie, nikt.

Dlatego napisałem, że to gra pudełkowa/clientowa.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Opublikowano

To kiedy by był ten dział do pokewalki/life. Napiszę jakiś poradnik teraz w inne via www żeby pokazać tą gre :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...