Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na generowanie struktur.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Przepraszam że znowu nowy temat ale wcześniejszy został rozwiązany. A więc szukam teraz pluginu na generowanie struktur. Chodzi o to że po całej mapie są rozmieszczone losowe skrzynki z różnymi rzeczami w środku. Jaki to był plugin ?

Opublikowano

Widziałem na pewnym serwerze że po całym świecie były rozmieszczone skrzynie z różnymi itemami

Opublikowano

@up Jakiś admin mógł se na /speed 10 połaźić i popostawiać skrzynki. Takiego pluginu na 98% nie ma...

eJxzSSxKSc1OzVPQVQgpzy9KTlQITi0qzy_nCsgvmca.png

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. - Fryderyk Nietzsche

Opublikowano

TerrainControl posiada funkcję dodawania na mapę różnych/własnych struktur. Możliwe, że jest jeszcze kilka pluginów, które to potrafią, jednak w obecnej chwili, nie przychodzą mi na myśl żadne konkretne nazwy.

Opublikowano

przecież napisanie takiego pluginu to kilkanaście minut roboty...

Niestety, Ja takiego pluginu nie potrafię  stworzyć jak już to bardziej spolszczam pluginy i konfiguruję.

Opublikowano

Dlaczego nie da się napisać? Wystarczy lecieć po coordach x i z i randomowo stawiać skrzynkę z itemami na pierwszymwolnym od dołu powietrzu, trzeba sprawdzać zakres od -32`000`000 do 32`000`000, oraz ustalić dokładną ilość skrzynek, do tego kilka warunków gdzie maja/nie mają się generować, większość danych moze być w configu i np. komenda

/chest generate 230 world
i wówczas na świecie world wygeneruje się dokłdnie 230 skrzynek w całkowicie losowych miejscach. Cała trudność polega w sumie na tym, żeby kazać mu stworzyć dokładnie tyle skrzynek, reszta to żaden problem :)
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak takiego pluginu nie ma - proste, napiszcie go sami! Wykażcie się odrobiną inteligencji, albo poproście jakiegoś programistę.

Opublikowano

nie da się napisac takiego pluginu 

@Venusiek Jakiś admin mógł se na /speed 10 połaźić i popostawiać skrzynki. Takiego pluginu na 98% nie ma...

mi sie wydaje ze nie da sie napisac takiego pluginu :( ale mozna poszukac w google

Co za ... [angielski_akcent]      BULLSHIT  [/angielski_akcent] ...

Napisanie czegoś takiego jest bardzo proste, jak ktoś ogarnia koordynaty, dla mnie to zawsze było coś strasznego, jak miałem loopować jakieś bloki lub coś innego. xD

@antyblejzur

Napisz na pw, chętnie ci coś takiego napisze bo mam akurat w c**j czasu i nie mam co robić innego nie, nie pisz plz

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...