Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPSY

krazik97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,mam problem.

Posiadam lapka asus k52f.

Ma 2x2.6GHz,3gb ramu

FPSY są od 5-40.

W czym,że na laptopie kolegi toshiba 2x2.2GHz i 4gb ramu ma od 80-200FPS,oczywiście z optifine.Gramy na serwerach np skkf(to nie reklama)

Proszę napiszcie czy idzie coś wymienic w tym moim laptopie:)

Bardzo mi zależy aby MC działał stabilnie.Daje naj :)

Opublikowano

Jeżeli ci muli mc to przeinstaluj sterowniki na nowsze , wyczyść nie potrzebne elementy z dysku C , i taka mała rada dla twojego kolegi . Bez sensu mieć z 200 fps ... czemu pewnie zapytasz . A to temu że jeżeli ma monitor 60-80ghz to będzie odczuwalne jedynie te 80 a koomputer tylko się męczy generując te 200 a nie będzie widocznej różnicy między 80 a 200 więc takie 60-80 ustawiajcie max . Też jeżeli masz złego opti fine może ci zmulać . Jest chyba 3 wersje opti fine'a i tylko jedna jest taka dobra na te słabsze komputery , ja gram bez opti fine a mam strasznie słaby komputer i mam te stabilne 60 fps . Zależy też jaki launcher a i taka mała ciekawostka . Gdy masz mc na tym ekranie gdzie masz single multi itp to wejdź do menagera zadań i wyłącz proces java.exe czy tam javaw.exe to ci troche przyśpieszy (ten javaw.exe musi być mniejsze bo są dwa )

Myślę że pomogłem (nie myśl bo się przemęczysz :-) )

Opublikowano

Ustaw w opti animacje wszystkie na off a chunk loading na multi core i odrazu odczujesz roznicę :D

Taa niemożliwe,każdy wie ze optifine jest poto aby wszystko wyłączyć ;)

Grandes,mam launcher premium,najnowsza jawa,stery do lapka najnowsze(z chyba 2013rok xD)

Optifine standardowy

Opublikowano

Too usuń mc i już nie wgrywaj ... A tak na serio to nie mam pojęcia . Może zmień launcher ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...