Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z FPS

Gość Pobieram22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój problem polega na FPS w leauge of legends, otóż od pewnego czasu w grze mi zaczęły spadać fps nie wiem czy ma to zwiazek z patchem ale obecnie max mam 40-41 fps ale to tylko na moment potem spada do 39,30 i miedzy 10 a 20 cos. Czasami nawet jak to i dzis mi sie zdarzylo mialem prawie ciagle 11 fps. Nie wiem co sie dzieje kiedyś to grałem na średnich ustawieniach grafiki w lolu i miałem dobre fpsy nic nie scinało (muliło) a teraz to nawet na najnizszym stopniu mam małe fps naprawde nie wiem co sie stało. Mam karte Nvidia 1GB czytalem poradniki i ustawiłem sobie w karcie wszystko co ma zwiekszyc fps i wydajność w lolu. Nawet przez Gameboostera uruchamiałem ale to tez czasami fpsy spadały. Jak ogładam na youtube czy pytam sie kolegow to mowia ze maja bardzo duzo fps ;/ Mój sprzet:

Procesor Intel® Pentium® 4 CPU 3.20GHz 3.20

Pamięć Ram  2,00GB

Typ systemu 64 bitowy system operacyjny

Karta Graficzna NVIDIA GeForce GT 440 1024MB

Windows 7 Ultimate

Mam jeszcze 1 pytanie bo nie wiem co ustawic w grze w lolu tam w opcjach w grafice gdzie sa fps co pisze 20 30 60 i 80 i tam jeszcze cos na dole to nie wiem co ustawic zeby bylo dobrze a i synchronizacje mam wyłączoną wszystko najnizsze w grafice. Komputer nie dawno był czyszczony a dysk C nie jest masakrycznie zapełniony poza tym lola mam gdzie indziej.

Prosze o pomoc jak zwiekszyć te jeb*ne fpsy.

Opublikowano

Prosta sprawa , prawdopodobnie zwiększa sie temperatura procesora ( pasta termo wyschła ) , Intel nie jest przystosowany do pracy w wysokich temperaturach , parametry komputera masz na tyle dobre że na średnich okolo 40 fps powinieneś mieć , Według mnie grzeje Ci sie procesor . Jedyne co mi SENSOWNEGO przychodzi do głowy , możesz spróbować CCleanerem a z gameboostera nie korzystaj jeśli nie masz jakiego kolwiek pojęcia.

Opublikowano

Tak jak up pisał sprawdź paste na procku.. I dobrze jeśli byś sprawdził czy zasilacz ci powoli nie szwankuje. Jeszcze porównując twój procesor do karty graficznej mam dziwne wrażenie że to laptop więc warto sprawdzić w menadżerze zasilania czy nie masz ustawionego "oszczedzania energii" (w zwyklym pc tez mozesz to sprawdzic w panelu sterowania ). Skoro kompa ostatnio czysciles to wydaje mi sie ze zostaly ci podane wszystkie moziwe powody spadku fps..

Ps: Tą opcje z fps ustaw na 'bez ograniczen" bo opcja sluzy do tego ze jesli np. ustawisz na 30 fps to nawet jesli twoj komp wyciaga 300 fps to gra blokuje ze powyzej 30 nie pojdzie.

Opublikowano

Dobra dzieki wam za pomoc, sciagne ten CCleaner i zobacze co i jak btw Kensey nie mam laptopa a komputer i sprawdzalem w panelu i jednak nie mam ustawionego oszczedzania ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...