Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dymek z PS3 po wywaleniu korków

RefubusPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mały problem. Gdy dzisiaj wlaczylem ps3 z tyłu wyleciał dymek i wywaliło mi korki. Po włożeniu ich ps3 normalnie chodziła. Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi? Czy będzie potrzebna wymiana zasilacza czy czegoś innego? Bardzo bym prosił o szybka odpowiedz.

Zapomniałem dodać, że wcześniej czyściłem ją sprężonym powietrzem, nie fabryczną opcją fan test. Może to jest winowajcą?

System: Windows 10 Home Premium 64-bit SP1   CPU: Intel Core i5 2500 3.30 GHz   RAM: 2 X 4 GB DDR3 1600 MHz   GPU: GeForce GTX 760 MSI Twin Frozr   HDD: 500 GB Seagate  SSD: Crucial M550 128 GB Słuchawki: HyperX HX Cloud   Głośniki: Logitech Speaker System Z906 Audio: Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro

Opublikowano

z tego co zrozumialem to poszedl dym z PS3 kiedy je uruchomiles i to sprawilo ze wywalilo korki? jak tak to ja bym konsoli nie uruchamial. do pradu bym jej znowu nie podlaczyl dopoki ktos jej nie spawdzi. wiem ze sprezone powietrze moze popsuc konsole poniewaz ono popycha brud glebiej do konsoli zamiast wyciagnac z niej.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Oddałem ps3 do eksperta. Okazało się, że sprężone powietrze popchało brud na jeden z komponentów i powstało zwarcie. Na szczęście nic się nie popaliło. Miałem dużego farta :D. NIE POLECAM UŻYWANIA NA PS3 SPRĘŻONEGO POWIETRZA!!!!

System: Windows 10 Home Premium 64-bit SP1   CPU: Intel Core i5 2500 3.30 GHz   RAM: 2 X 4 GB DDR3 1600 MHz   GPU: GeForce GTX 760 MSI Twin Frozr   HDD: 500 GB Seagate  SSD: Crucial M550 128 GB Słuchawki: HyperX HX Cloud   Głośniki: Logitech Speaker System Z906 Audio: Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro

Gość kamil40013
Opublikowano

No to miałeś szczęście (:

Sprężone powietrze może tylko zaszkodzić i to nie tylko w PS3. Tym sposobem kurz może zostać popchnięty i spowodować, to co wyżej lub zablokować wentylator.

Jak już chcesz czyścić PS3, to fan test, lub otwórz całą konsolę, wymontuj układ chłodzenia, zmień pasty itd. Dodam jeszcze, że dodatkowo możemy wypolerować radiator na lustro, jakiś efekt to daje.
Nie polecam pasty Arctic Silver 5. Wiele ludzi narzekało, że pasta nie nadaje się do PS3 i nie spisuje się tam. Ja osobiście polecam Arctic Ceramique 2. Sam używam teraz tej pasty i jestem zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...