Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Niedostateczna ilość Fps

Dachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. W tym temacie chciałbym was zapoznać z moim problemem.Właściwie to chodzi o szokująco małe fps, do czego wiele jest poradników w internecie, lecz mi żaden nie pomaga. Próbowałem już korzystać z OptiFine, CCleaner,GameBooster oraz ustawiałem priorytet javy na wysoki. nic nie pomogło, moje fps dalej ciągneło się od 1 do 10, przy czym gra jest praktycznie niemożliwa.

Tutaj jest ss z moich fpsów :P :

24847398267126977128_thumb.jpg

Proszę was o jakąś skuteczną pomoc w związku z tymi masakrycznymi fps'ami :/

Opublikowano

1. Podaj specyfikację komputera.

2. Reinstal Minecraft.

Przede wszystkim podaj specyfikację komputera... czy problem wcześniej występował? Może grasz pierwszy raz? (widzę że masz skina, ale to da się zmienić nawet na non-premum)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

System operacyjny : Microsoft Windows XP Professional 

Procesor: Intel ® Celeron ® CPU    420 @ 1.60Ghz

Pamięć : 1016MB RAM

Karta Gaficzna Intel ® 82943G Express Chipset Family 

Karta Dźwiękowa : Realtek HD Audio

Nie wiem czy wszystko napisałem ale będzie. Komputer jest stary, więc wiecie... :P

Opublikowano

taka ilość ramu to za mało na minecrafta o wersji powyżej 1.5.2, Mojang zwalił i teraz mc jest strasznie ramożerny

Walnij "Lubie to", to nie boli.

mca.pngczu.

Opublikowano

miałem podobny problem na starym komputerze :) a o to fix :

1. zainwestuj w jakąś lepsza kartę graficzną :) (polecam Ati Radeon HD)

2. W ustawieniach zmień na FAST, Unlimited FPS i render distance na jak najmniejszy :) +20-30-40 FPS :)

3.W RAM ustaw 512 mb

4.Zainstaluj jakąś przyjemniejszą tekxturkę, bez żadnych ostrości i innych dupereli jak animacja, ponieważ to dociąża proc i grafe. Coś takiego powinno umilić grę.

http://www.planetminecraft.com/texture_pack/defscape-v15/

:)

5. popracuj nad sterownikami od gaficznej :) - wejdż w sterowniki przejdź do zakładki gdzie będzie można zmienić jakość/wydajność - i przeciągnij suwak na jak najwyższą wydajność. - +10 FPS

6. Nowy procek ( Intel pentium 3/4 ok 40/70 zł =D)

7. Najnowszy Optifine.

Po zrobieniu tego wszystkiego powinieneś zauważyć różnice. przy lepszym kompie miałbyś po tym poradniku ok +70-90 FPS :0 - ale przy tym procku max 60-40 FPS (Wiem, bo sam miałem)

NIE SŁUCHAJ SIĘ TYCH, KTÓRZY MÓWIĄ "KOMP NA ZŁOM !", "REINSTALUJ MINECRAFT - TO ROZWIĄŻE WSZYSTKIE PROBLEMY !" itd. - to są deb**e :)

sygna.png

Opublikowano

kk a mógłbyś jeszcze podać jak zrealizować punkt 3 i 5 bo nie wiem gdzie to znaleźć :P A i jeszcze gry chę pobrać tą teksutre  przeprowadza mnie do strony medifire która nie chce się włączyć :x

Opublikowano

3. Napisz jaki masz launcher do MC

5. Nie wiem jak, nie widzę twoich sterowników, kliknij dwa razy myszką na ikonkę sterowników która powinna być na pasku w prawym dolnym rogu i pokombinuj tam, poszukaj czegoś, gdzie będziesz mógł dostosować GPU - graficzną na miarę jakości/wydajności i spróbuj zaznaczyć, by była większa wydajność.

sygna.png

Opublikowano

3. Minecraft Launcher for Minecraft Alpha

firma:AnjoCaido 

wersja pliku: 12.2.1.2.0

5. Nie mogę tego znaleźć nic nie ma takiego w moim sterowniku :/ 

A co z tą teksturą? Ona nie che się wogóle pobrać :p

Opublikowano

Jakiej obrazy, wiem że mam słabego kompa i to wpiz** bym powiedział xD ale nie da sie jakoś zwiększyć tych fps ?:p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...