Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coto za gra?

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem gdy miałem dostęp do mojego piecyka w Szkocji. Strzelanka w której występują 3 frakcje walczące ze sobą. Każda z nich dysponuje inną technologia, przez co pojazdy jak i bronie różnią się od siebie nie tylko wizualnie ale również pod każdym innym kątem.

Gra posiada może się wydawać tylko 3 mapy ale za to jakie ogromne! Obszar map został podzielony na miejsca strategiczne. Sama gra jest wyjątkowa chociażby dlatego, że czasem podczas bitwy na 1 miejscówce bierze udział blisko tysiąc osób i każdy z nich atakuje na swój sposób od piechoty poprzez quady na czołgach i myśliwcach kończąc. Jakby tego było mało poza samą różnorodnością pojazdów są jeszcze różne rodzaje postaci. Na tym skończę swój krótki i pobieżny opis, bo miałem prawie roczną przerwę i nie chce mówić czegoś co nie pokrywa się z faktycznym stanem gry. Gra wymaga cierpliwości. Przeciętnemu Kowalskiemu który pierwszy raz ją odpali może się nie spodobać chociażby dlatego, że ciężko się w niej połapać na samym starcie. Każdemu polecam spróbować wszystkiego i odnaleźć to w czym jest się dobrym. 

Dorzucam 2 screenshoty na zachętę :)

o7psvfo.jpg

0mgfs5K.jpg

Opublikowano

Aktualnie znowu zacząłem grać w tą grę i muszę powiedzieć, że to najlepszy FPS, w którego kiedykolwiek grałem a były ich dziesiątki ;) Na każdym serwerze są 3 mapy - mapa ma powierzchnie 64km2 i na takiej mapie walczy ze sobą ok. tysiąc-2k graczy ;D Można swobodnie przechodzić z jednej mapy na drugą. Jest kilka rodzajów pojazdów, niektóre charakterystyczne dla danej frakcji no i 5 klas postaci + jedna dodatkowa MAX czyli taki mech (robot, w którym siedzi człowiek i nim steruje). W grze znajdziemy świetny system zarabiania specjalnej waluty i wydawania jej na modyfikacje do broni, ulepszenia pojazdów (dodatkowe pancerze, systemy wykrywania min, termowizję i wiele, wiele więcej). Do tego grafika porównywalna z Crysis 3 ;D Oświetlenie w grze jest piękne, szczególnie gdy w grze jest noc. Niestety trzeba mieć strasznie dobrego kompa. Przykładowo na moim komputerze mogę spokojnie pograć w Wiedźmin 2 na bardzo wysokich, Skyrim na Ultra a w PlanetSide muszę na medium z wyłączonymi cieniami i najmniejszym zasięgiem renderowania ;/

Polecam pobrać planetside'a i sprawdzić ;D Według mnie jest to pogromca BF'a i CoD'a. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...