Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Oczekiwanie

Anon1m0wy

Pytanie

Opublikowano

Cześć mam problem z ładowaniem się właściwości plików np: załóżmy kliknę prawym przyciskiem myszy na ikone folderu czy też jakieś gdy lub innych rzeczy, dla przykładu wezmę google chroma klikam prawym no i czekam z 20 sekund aż mi się wyświetli te menu co jest wytnij, kopiuj, wklej, zmien nazwe, właściwości i tp dlaczego muszę tak długo czekać jest to bardzo irytujacy problem dodam że dbam o kompa nie tylko o "pulpit" ale też o rejestr czyszczę bardzo często rejestr z błędów i niepotrzebnych kodów, na dodatek wirusów tez nie powinno być bo staram się uważać na to co wchodzi i wchodzi z mojego pc, ostatnio skanowałem 4 antywirusami pc nic nie wykryło, dodał że posiadam windows 8.1 i wszystkie aktualizajce wgrane, nwm czy to może wina aktualizacji które mają błedy, z gódy dziękuje i nagradzam lajkami  

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bład moze stać po stronie dysku twardego. Jak jest jakiś wolny to wiesz zawsze inaczej działa. Komp po prostu jest wolny.

Co do 4 antywirusów usuwaj 3 i zostaw 1 bo tak nie powinno się robić! One kolidują ze sobą.

graphic.png
Opublikowano

Ściągnij program hdtune i zakładka 'error scan' zrób test, jedynie co to nie rób 'quick scan' tylko start.

Około 1-2h będzie szło więc w tym czasie se pograj czy co :P

2ex9.png

Dodam jeszcze że mam jeszcze jedno pytanie bo mój dysk ma niby te 500GB dokładnie 445GB no i po zliczeniu ile zajmuje folder windows, program file i appdata to troszkę jest to przekłamane bo obecnie posiada 387GB wolnego  a po dodaniu tych folderów co zajmują powyżej 100MB to wychodzi jakies 40GB a powinno 58 to gdzie te magiczne 18 GB ???? 

Opublikowano

bład moze stać po stronie dysku twardego. Jak jest jakiś wolny to wiesz zawsze inaczej działa. Komp po prostu jest wolny.

Co do 4 antywirusów usuwaj 3 i zostaw 1 bo tak nie powinno się robić! One kolidują ze sobą.

tak ja wiem tylko 4 w różnych momentach 

przez 1 dni testowałem po 1 antywirusie bo nie umiem wybrać odpowiedniego dla siebie, a co do dysku to pomyślałem sobie ze może defragmentacja coś da ?a dysk jaki posiadam to st500lt012-9ws142

Opublikowano

Ściągnij program hdtune i zakładka 'error scan' zrób test, jedynie co to nie rób 'quick scan' tylko start.

Około 1-2h będzie szło więc w tym czasie se pograj czy co :P

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...